0

Н ай-малко трима служители на военна полиция са получили заповед да играят Pokemon Go в канадските бази в цялата страна, след като играчи нахлули в съоръженията в стремеж да хванат поеконите, съобщават АФП. 

Най-малко трима служители на военна полиция са получили заповед да играят Pokemon Go в канадските бази в цялата страна, след като играчи нахлули в съоръженията в стремеж да хванат поеконите, съобщават АФП. 

Нарушителите не са били чуждестранни агенти, а феновете на популярно приложение стартирало през 2016 г. Те са се опитали да заловят колкото се може повече от виртуалните картинки и дори са се скитали из забранените зони.

Нарастването на броя на заподозрените, задържани през лятото след освобождаването на играта, озадачи армията, според вътрешни документи, получени от канадския обществен телевизионен канал CBC. Според документи от 500 страници, с които се е сдобила канадската телевизия CBC, през лятото се е увеличил броят на задържаните.

"Моля кажете на комисарите, че Форт Фронтенак очевидно е PokeGym и PokeStop", пише майор Джеф Монаган от базата на канадските сили Кингстън. Поне трима служители на военна полиция, в различни бази в цялата страна са били назначени да се скитат из армейски съоръжения с телефони в ръка, за да търсят виртуална инфраструктура на играта.

Експерт по сигурността към базата CFB Borden в Онтарио Дейвид Левеник е писал, че е трябвало почти да наем 12 годишен за да им помогне в задачата. На входа на базата била хваната жена да играе докато трите й деца се катерели по танкове. Мъж пък бил арестуван в CFB Borden и обяснил, че просто събира точки, играейки Pokemon Go и казал на служителите: "Трябва да бия децата си“.