0

К акто другите селскостопански продукти атакуват пазара на мляко, така и млекопроизводителите отговарят на удара и започват да произвеждат водка, съобщи Govedovad.com.

Както другите селскостопански продукти атакуват пазара на мляко, така и млекопроизводителите отговарят на удара и започват да произвеждат водка, съобщи Govedovad.com.

След като в Англия преди няколко години се появи уиски от мляко, сега това се случи и в Канада. Само че водка. Никой не си дава или подарява пазарите. Битката, макар и без шрапнели и кръв,  е също много жестока. Всъщност тя сега и започва. В нея вече се включват защитниците на природата, защитниците на животните, веганите. Бъдете сигурни ще има и още.

Братята

На пазара се появи нов вид водка, която съдържа компонент, който го отличава от всички останали! Водката е от мляко! Vodkow е създаден от братовчедите Омид и Нийл, те са собственици на млечната дестилационна в Алмонте,  Онтарио, Канада.


Омид е  инженер-химик и след като разговаря с Нийл, който е млекопроизводител, научил, че ежедневно обезмасленото мляко и белтъчините отиват в канализацията заедно със съдържащата се в тях захар. 

Захарна ферментация

Разговорът бързо променя посоката и се стига до въпроса: “Можем ли да направим алкохол от млякото в този случай?”
Алкохолите са направени чрез захарна ферментация и както се оказва, може да се произведе и направи от мляко!
 “По този начин създаваме нови възможности за млекопроизводителите, като същевременно намаляваме количеството на отпадъците. Използваме захар, рядко използвана за производството на алкохол – млечна захар – лактоза“, обясняват братовчедите. 
Получената водка е безглутенов алкохол, което е неговото голямо предимство!