Кампанията за БГ продукти „Избирам 380” стартира на фермерския пазар в София

Кампанията за БГ продукти „Избирам 380” стартира на фермерския пазар в София

Едноседмичното събитие започва след 2 дни

Националната информационна кампания „Избирам 380” ще стартира след дни по време на фермерски пазар в София. Той ще се проведе традиционно пред Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).

Кампанията цели да популяризира баркода на българските продукти. Първата среща на потребителите с кампанията ще стане по време на седмичния фестивал „От нашата ферма – с любов към вас”, който започва на 20 май 2020 г.

Друга основна цел е да се подкрепят и производителите на местни храни, чиито продукти са на 100% родно производство.

В рамките на специализирана инфоточка всеки желаещ ще може да задава въпроси на екипа на „Избирам 380“ относно предимствата на българския баркод и начините да подкрепи родните производители.

Кампанията ще продължи 12 месеца, като се предвиждат рекламни и маркетиговти дейности, с които да се рекламират родните производители, в партньорство с търговски вериги и фермерски вериги в цялата страна. Инициативата цели да популяризира качествените български продукти и да насърчи осъзнатия избор за пазаруване на стоки и услуги с българския префикс на баркода - 380.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.