0

Ф еновете ще са първи помощници на Камен Донев за следващия му спектакъл. Това съобщи актьорът и режисьор, като призова почитателите си да му разкажат през какви вълнения преминават през последните дни и какъв сюжет би им бил интересен.

Феновете ще са първи помощници на Камен Донев за следващия му спектакъл. Това съобщи актьорът и режисьор, като призова почитателите си да му разкажат през какви вълнения преминават през последните дни и какъв сюжет би им бил интересен.

Само в първия час Донев бе залят от десетки предложения – от онлайн обучението и „домашния арест“ през „Как се справя българският татко сам с децата, докато мама я няма“ и до „кочината и нейните обитатели“ и пътуването до Марс в търсене на ново място за заселване - това бяха само част от идеите, които феновете нахвърляха на любимеца си.

Това е поредният жест на Донев към изолираните по домовете си зрители в рамките на извънредното положение. В края на месец март той направи онлайн премиера и на дебютния си пълнометражен филм „Уют“. Припомняме, че заглавието направи премиерата си по родните киносалони миналата пролет. На голям екран то бе изгледано от близо 75 хиляди зрители, като спечели 689 368 лв от боксофиса. Във филмовата си рожба Донев представя българския характер и неговите общи черти с тези на всички балкански народи. Режисьорът представя разликата между реалността и нашите представи за нея, а сред примерите за това са различията между фолклорната музика и чалгата, между патриотизма и съвременния фейсбук родолюбец.