Какво прави Мурджо, когато не лае по Пеевски

Какво прави Мурджо, когато не лае по Пеевски

Политолог на верижка – лае и хапе по команда

Любимият политолог на олигарха Прокопиев – Даниел Смилов, изпълзя на припек. Слънцето моментално го хвана. Прегрелият му мозък роди трактат в пет части. Трактатът бе фейк. Политологът заложи в него името на Пеевски. И конструира текста около него. Иначе се канеше да пише за патриотите. Но няма фейк без Пеевски, както добре знаем.

И Даниел Смилов не е това, което е. Колкото и да се прави на загрижен за патриотите, ясно е накъде бие. Поръчковата политология е частен бизнес. Обслужва частни интереси. Като куче на верижка, чиято козина настръхва, когато чуе командата. Тя в случая е „Дръж, Пеевски!“. И кучето скача, за да зарадва стопанина си.

След като излая пет пъти, Мурджо Смилов размаха опашка. А олигархът Прокопиев каза: Браво! Па го почерпи с гумен кокал. От тия, дето като ги стиснат кубешки зъби, пищят.

Мини-драмата на политолога Смилов, който се прави на нещо, което не е, повдига следния въпрос: какво прави Мурджо, когато не лае по Пеевски? Това ни подсеща за историята с намордниците. Сега вече ни става ясно защо кръгът „Капитал“ така се превъзбуди по темата. Иначе упражнението с политологията го наблюдаваме от години. Хората на Прокопиев редовно бъркат двата края на каишката. Лае кучето, лае и стопанинът. Двойно подсигуряване, че лаенето по Пеевски ще има ефект. Но и стопанинът не е това, което е. Не иска да си сложи чип на любимците. Пръснал ги е из целия град. И ги командва дистанционно. Уж лаят те, а всъщност е той.

Дръж, Мурджо, дръж! Кой каза Пеевски?

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.