Любимият политолог на олигарха Прокопиев – Даниел Смилов, изпълзя на припек. Слънцето моментално го хвана. Прегрелият му мозък роди трактат в пет части. Трактатът бе фейк. Политологът заложи в него името на Пеевски. И конструира текста около него. Иначе се канеше да пише за патриотите. Но няма фейк без Пеевски, както добре знаем.

И Даниел Смилов не е това, което е. Колкото и да се прави на загрижен за патриотите, ясно е накъде бие. Поръчковата политология е частен бизнес. Обслужва частни интереси. Като куче на верижка, чиято козина настръхва, когато чуе командата. Тя в случая е „Дръж, Пеевски!“. И кучето скача, за да зарадва стопанина си.

След като излая пет пъти, Мурджо Смилов размаха опашка. А олигархът Прокопиев каза: Браво! Па го почерпи с гумен кокал. От тия, дето като ги стиснат кубешки зъби, пищят.

Мини-драмата на политолога Смилов, който се прави на нещо, което не е, повдига следния въпрос: какво прави Мурджо, когато не лае по Пеевски? Това ни подсеща за историята с намордниците. Сега вече ни става ясно защо кръгът „Капитал“ така се превъзбуди по темата. Иначе упражнението с политологията го наблюдаваме от години. Хората на Прокопиев редовно бъркат двата края на каишката. Лае кучето, лае и стопанинът. Двойно подсигуряване, че лаенето по Пеевски ще има ефект. Но и стопанинът не е това, което е. Не иска да си сложи чип на любимците. Пръснал ги е из целия град. И ги командва дистанционно. Уж лаят те, а всъщност е той.

Дръж, Мурджо, дръж! Кой каза Пеевски?

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Този Пеевски не е онзи Пеевски

Разрешиха на Пеевски да строи в „Младост“. Това крещи в заглавие жабешкият сайт на Огнян Стефанов (Агент Академик). И някой чел-недочел жител на столичния район току виж довечера си сипе една ракия и гневно затропа по масата, че „Пеевски ще строи в квартала“. Да, ама този Пеевски не е онзи Пеевски. Става дума за строителния предприемач Васил Пеевски, който няма нищо общо с депутата от ДПС и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски, освен случайното съвпадение във фамилните имена.

Пред Бога Огнян (Стефанов), пред ДС Академик, пред обществото – борец срещу Пеевски

61 000 – толкова наброяват доносниците на Държавна сигурност (ДС) през 1986 година. Някои от тези сътрудници са още активни. И все така продължават да се раздвояват и разтрояват, разкъсвани между битието си на граждани и доносници. Сред активистите на ДС е и един журналист, който днес обслужва интересите на банкера беглец Цветан Василев.

Пунтамари за Делян Пеевски бълват агент Сашо и агент Академик

Не се наложи дълго да чакаме. Даже изобщо. В събота заложихме на това, кой агент от ДС първи ще се обади ни в клин, ни в ръкав, споменавайки Пеевски. С уточнението, че на който доносник на бившата ДС са му платили най-скоро – той ще е. И още в понеделник агент Сашо извиси глас. Прав беше Елин Пелин: Лудото само се обажда.