0

Л ятото е в разгара си. Докато обмисляте дали да се включите в кампанията „Родното море не е демоде“ или да запазите вила в съседна Гърция, може да се заемете с шопинг. Дилемата кои дрехи и аксесоари трябва да намерят място в малкия куфар може да затрудни всяка дама.

Лятото е в разгара си. Докато обмисляте дали да се включите в кампанията „Родното море не е демоде“ или да запазите вила в съседна Гърция, може да се заемете с шопинг. Дилемата кои дрехи и аксесоари трябва да намерят място в малкия куфар може да затрудни всяка дама.

Все пак, независимо дали ще посетим близкото плажно заведение, ще се разходим по алеята или просто ще извървим пътя от хотела до плажа, визията ни винаги трябва да е безупречна.

Освен ако не сте нудисти, има едно задължително нещо за плажа и това е банският. Красив комплект, който е

в унисон с вашата фигура

винаги е добра инвестиция. Благодарение на голямото разнообразие на пазара, всяка жена може да подчертае формите си и да прикрие недостатъците си. Ако не се славите с пищен бюст, има множество горни части с подплънки, на които да заложите. Къдриците по горнището също са добро решение заради оптическата измама, която правят, а и са доста ефектни. За дамите, които още не са се сбогували с натрупаните през зимата мазнинки, има добра новина –

ретро бански с висока талия е тотален хит това лято.

Актуални са животинските краски, електриковите цветове и флоралните мотиви.

Този сезон модните критици прегърнаха и идеята за цял бански. С такъв по-добре обаче се въоръжете, след като хванете тен, защото иначе ще оставите доста бели повърхности по кожата си, които личат в ежедневното обличане. Важно е да се спомене, че противно на масовото убеждение, че целият бански създава илюзия за по-тънка талия, това не е така. При положение че не харесвате фигурата си, по-добре не купувайте такъв. Без значение дали ще заложите на половинки или цял бански, тенденцията е долната част да е тип „бразилка“.

По плажната ивица сме свободни да ходим боси, но

трябва да помислим и за подходящи чехли

В момента тенденцията е те да са на платформа, което също създава илюзията, че сме по-стройни. Може да заложите още на чехли с големи цветя или камъчета, които в ежедневието не бихте си позволили да обуете.

Плажните капанчета радват окото като оазис в пустиня. Винаги може да ги посетите само по бански, но е въпрос на естетика да се прикриете малко. Тук на помощ идва плажното парео. Дали ще се върже като рокля, пола или просто ще се наметне, то си остава най-удобното решение за лятната почивка.

Още по-модерни това лято са късите шифонови туники.

Колкото по-къса и по-широка, толкова по-добре. Това е идеалният вариант за горещите дни, тъй като материята е лека и полупрозрачна. Актуалните модели наподобяват пончо – имат отвор за главата и ръцете, без допълнителни ластици, джобове и прочие.

Стане ли въпрос за плажна визия, не пренебрегвайте аксесоарите. Слънчевите очила са от особено значение. Да, те са стилни и модни, но главното им предназначение е наистина да пазят зрението ви. А помагат и в борбата с образуването на бръчки. Разбира се, красотата им не е за подценяване. Що се отнася за модела – тази година заложете на ретрото, както и при банските. Ако забравите слънчевите си очила, винаги може да заложите на шапка с голяма периферия. А ако съчетаете двата аксесоара, приликата с някоя суперзвезда няма да навреди на имиджа ви.

Плажната чанта също е задължителна.

Тя трябва да е достатъчно голяма, за да побира поне хавлия, тоалет за разходка и крем против изгаряне. Ако има достатъчно място, може да изхитреете и да сложите вътре една по-малка, с която да прескочите след това до близкия бар за коктейл. Това лято флоралните мотиви по повечето плажни чанти на пазара са заменени от щампи на фламинго във всякакви цветове. Добре е да заложите на светъл нюанс за чантата.