0

К акви родители сме според зодията? Възпитаваме ли правилно децата си или допускаме грешки? Всички знаем, че характера на даден човек, много зависи от това коя зодия е. Същото важи и за това какви родители сме. Начина по който възпитаваме децата си, много зависи от това какъв е характера ни, а той е определящ именно от това какъв е зодиакалния ни знак.

Какви родители сме според зодията? Възпитаваме ли правилно децата си или допускаме грешки? Всички знаем, че характера на даден човек, много зависи от това коя зодия е. Същото важи и за това какви родители сме. Начина по който възпитаваме децата си, много зависи от това какъв е характера ни, а той е определящ именно от това какъв е зодиакалния ни знак.

ОВЕН 

Овенът обича децата си и се гордее с тях, нещо повече той може да покори сърцето на всяко дете. Родителят Овен разбира детето и често е негов приятел и съветник. Майките, родени под знака Овен често имат строги принципи, те обичат децата да ги слушат безпрекословно. Те трябва да контролират себе си и да бъдат по-търпеливи.

Естественото желание на Овена да е първи във всичко той прилага и в родителството си. Все пак нека не забравя, че не трябва да се съревновава с детето си, а да им позволи да извличат уроци от грешките си и само да изберат пътя си.

ТЕЛЕЦ 

Телец е най-любвеобилния знак. Бащите Телци изискват прекалено много от децата си. Сами те са честни, искрени, надеждни и се опитват да възпитат същите качества у чедото си. Те са търпеливи и не обичат да бързат.

Родителят Телец трябва да внимава да не възпита детето си като краен материалист. Избягвайте да го обграждате с разкошни предмети, давайте им такива, които ще спомогнат за развитието им – музикални инструменти, гимнастически уреди, вместо скъпи дрехи.

БЛИЗНАЦИ 

Близнаци – често родителското бреме за тях е прекалено тежко. Близнаците се отнасят с децата си като с равни, но не са особено внимателни към тях. Затова понякога родителят Близнаци е неприятно изненадан от липсата на уважение от страна на децата му. На тези родители не им достига твърдост и настойчивост, но с времето се научават.

Родителите учат от децата си и обратно. В семейство с родители Близнаци, децата са щастливи, именно защото приемат родителите си като равни и споделят всичко с тях. По този начин родителите са спокойни за децата си и децата са спокойни, че родителското тяло винаги ще ги защити.

РАК 

Рак – това е идеалният родител – търпелив, любящ, интересуващ се от всички детски проблеми. Бащите Рак обикновено са много привързани към дъщерите си. Родителите не дават много свобода на децата си, тъй като се притесняват за тях. Родителите Рак обичат повече децата си от половинката.

В семейство с родител Рак всички трябва да са спокойни. Раците управляват финансите на всички много добре и обгрижват децата си с възможно най-добрите неща. Старят се децата им да не усещат липса за каквото и да е.

ЛЪВ

Лъвът обича децата си до самозабрава, без да забелязва недостатъците им. В същото време той не понася неуважение от страна на детето. Сърцето на Лъва винаги е отворено за мачугана и децата обичат и ценят усилията на родителите си. Лъвът е упорит, но дори за децата е ясно, че той повече „лае, отколкото хапе.

Лъвът обича да се гордее с децата си и обикновено се хвали с тях пред всичките си приятели. Амбициозни са и искат децата им да постигнат много, затова ги записват на всевъзможни кръжоци и курсове, за да открият скрития талант или гений.

ДЕВА 

Дева – за този зодиакален знак родителските задължения не са леки. Тези родители се притесняват за неща, за които другите дори не се сещат.

Родителят Дева настойчиво възпитава в децата си дисциплина и навици. Първо работата – после играта! Бащата Дева обикновено не е любвеобилен. На него не му достига търпение и го дразни детското суетене. Голямо значение родителят Дева отделя на интелектуалното развитие на детето си. Майката Дева е много строга по отношение на реда в къщата. Изпада в ужас когато види разхвърляни играчки или дрехи. Помага с домашните за училище и е готова да седи цял ден с детето си, за да му помогне да разбере нещо в училище.

ВЕЗНИ

Везните уважават децата си и ги възпитават в уважение към останалите и в това да си „сътрудничат“ с другите деца. Децата с баща Везни са късметлии, те винаги може да разчитат на съдействие от негова страна, помощ и съвет. Родителите Везни имат невероятната способност да възпитават тактично и леко, в резултат на което имат висок авторитет пред децата си.

Майката Везни винаги следи за външния вид на децата си и се стараят те винаги да изглеждат перфектно. Почти постоянно купуват нови дрехи и обувки на децата си.

СКОРПИОН

Скорпионът обикновено има голямо семейство, но трудно умее да поддържа добри отношения с хората. Те са властни собственици. Безграничното им честолюбие предават и на децата си. На майката – Скорпион често й липсва търпение, но с времето го изграждат.

Бащите Скорпиони са много предпазливи с децата си и понякога прекалява с грижите. С цел да ги опазят, много често си спечелват омразата им. Всичко, което Скорпионите правят, за да защитят деца си е от любов, но понякога децата им го разбират много късно.

СТРЕЛЕЦ 

Стрелецът – се разбира с децата. Родителските задължения не са бреме за тях. Те са гостоприемни и често домът им е пълен със съседски деца.

Като родители, стрелците са природни ентусиасти, които намират децата си за поредното предизвикателство. Може да са малко неспокойни, но пък се очароват от развитието на детето си.

КОЗИРОГ 

Козирогът вярва в стабилността, дисциплината и установените навици. Представителите на този знак не понасят съвременните теории и експериментите във възпитанието. Предпочитат да се придържат към простите, изпитани мерки. Що се отнася до практическите въпроси – няма по-добри родители от тях. Сърдечните и духовни тайни обаче, остават неразрешими.

Родителите козирог имат силно чувство за собственост и искат децата им да са много успешни. Понякога дори може да ги побутват твърде много.

ВОДОЛЕЙ 

Водолей - децата им наследяват широкият кръг интереси. Родителите от този зодиакален знак се ползват с доверието на децата си, в семейство им цари разбирателство. Все пак понякога не отделят необходимото внимание и време за семейството си.

Родителите Водолеи са сдържани и рационални към децата си. Те искат децата им да са независими и да мислят сами за себе си.

РИБИ 

Риби – родителите от този зодиакален знак боготворят децата си, но не умеят да възпитават. По натура Рибите са способни към саможертва и не могат да устоят на исканията на чедата си, но затова пък се грижат чудесно за духовното им развитие. Техният девиз е: “да дам на детето си това, от което съм бил лишен в моето детство.” Рибите се стремят да осигурят лек и приятен живот на децата си.

Родителите риби са толерантни, мили и спокойни, когато става въпрос за децата им. Често са доста снизходителни към малките, тъй като им се вижда трудно да налагат дисциплина.