Какви отстъпки могат да ползват ресторантьорите за авторски права?

Какви отстъпки могат да ползват ресторантьорите за авторски права?

Да ползват облекчения на фона на локдауна, който предстои заради пандемията от коронавирус – това предлагат на собствениците на ресторанти и хотели от сдружението за колективно управление на авторски права Музикаутор.

Организацията въведе първите си механизми за отстъпки в ерата на COVID-19 още преди година. Туристическият бранш все още може да се възползва от редица от тях.

Така, например, въпреки че традиционно таксите за музикални права се изплащат на годишна база, възнаграждения няма да се дължат за периодите на ограничения. Ресторантьорите и хотелиерите ще дължат отчисления на музикантите само за времето, през което обектите им реално са отворени.

Авансово заплатените суми за 2020 г.  пък ще бъдат преизчислени спрямо периодите, в които обектите не са работили, и сумите ще бъдат приспадани от задълженията за тази година.

Остава и отстъпката от 10% за авансово плащане за летния и зимния сезон на 2020 г., както и за целогодишните заведения за 2021 г. Индивидуалните отстъпки за тази година се запазват, дори и ако не се изпълнят обемите според критериите, поради съкратения период на работа или частично затворените обекти. Браншовите отстъпки също остават, съобщават от сдружението Музикаутор, което получи отличие за най-добро партньорство през 2020 г. от БХРА.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.