0

С ега е времето, през което най-често говорим за мерките, които биха ни спестили тягостното боледуване от грип. Как обаче представителите на различните зодии "преживяват" сезона на настинките и вирусите?

Сега е времето, през което най-често говорим за мерките, които биха ни спестили тягостното боледуване от грип. Как обаче представителите на различните зодии "преживяват" сезона на настинките и вирусите?

Овен
Вероятно вече сте установили, че сте сред хората, които винаги първи „пипват“ върлуващия в момента вирус. Но и сте сред най-леко отърваващите се. Независимо от това подценяването на опасността може да има сериозни последици: синузити, ангини.

Телец
Ядосва ви фактът, че грипът може да ви откъсне от любимото занимание в момента, и сте готови да изгълтате всички лекове на света, но да не лежите дълго под одеялото. Не че не го правите, когато ви е приятно. Но това е друго.

Близнаци
Готови сте да покажете на грипа, че сте по-изобретателни от него. Търсите алтернативни средства за лечение и когато разберете, че само сте се надлъгвали, вземате сериозни мерки. Дано да не го направите, когато вече е късно. Проявите на бронхит ще ви покажат колко сте закъснели.

Рак
Вие сте толкова чувствителни, толкова сетивни, че сте в състояние да се разболеете, преди да сте „пипнали“ вирус. Причината – онова, което ви разказват за своето боледуване близките ви или самото им присъствие в дома ви. Важно е да различите истинската тревога от фалшивата, за да не гълтате напразно лекарства.

Лъв
Вие сте сред първенците, които приветстват всички форми на профилактика и сте готови да изгълтате шепа витамини или да си сложите най-добрите ваксини, но да не боледувате.

Дева
Толкова сте точни, когато решите да изпълнявате лекарските предписания, че е напълно възможно да удължите фазата на боледуване и лечение от страх да не ви повтори. Не се доверявайте на възрастни или разчитащи на рутината лекари. Подходящи за вас са модерно мислещите специалисти, тези, които познават новостите и умеят да ги прилагат.

Везни
Вие сте в състояние да улавяте вируса още във въздуха – в градския транспорт, в киното, в магазина. Какво следва? Тъй като не можете да се изолирате, избягвайте срещи и излизания и не изпадайте в паника. Но ако почувствате паренията на цистита, нещата са достатъчно сериозни.

Скорпион
Преминавате бодро през няколкото грипни удара през сезона, но един от тях може да се окаже по-силен от вас. Когато всичко ви боли и сте като разглобени, време е да вземете сериозни мерки.

Стрелец
Все ви се иска да надхитрите грипа или да доказвате незнайно на кого, че сте по-умни от него. Помислете преди това за последиците. Те обикновено се откриват по сериозните възпаления на ставите.

Козирог
Вие направо занемявате, когато чуете, че настъпва грипна епидемия, и се нуждаете от силно подкрепящи най-вече психиката ви думи, а не от силни лекарства. Може да си помогнете, като спазвате известните профилактични процедури.

Водолей
Сред родените под знака са онези, които най-често прекарват свободното си време или работните часове пред компютъра и често забравят дали и кога са взели необходимото лекарство. Това удължава периода на боледуването. Не си правете експерименти, а следвайте указанията.

Риби
Вие сте склонни повече от всички останали да драматизирате това, което ви е сполетяло. Но в тази суматоха е много вероятно да объркате лечението и сами да си навредите. Така че бъдете реалисти дори когато ви се струва, че сте много тежко болни.