Как шофират зодиите

Как шофират зодиите

От най-добрия клиент на полицията до перфектният шофьор. Какъв сте вие зад волана според зодиака-вижте в този интересен материал. Ще разберете как шофира всяка една от зодиите.

Овен

Най-добрият клиент на полицията... Обича скоростта и предизвикателствата. Способен е в момента, в който някой го изпреварва, да увеличи скоростта, за да спечели едно неформално надбягване. Привлича погледите на пътната полиция, без да е особено склонен да се подчини на сигнала им. Харесват му червените коли, защото те изразяват нападателността му. Причината, поради която заема 7-мо място в класацията, а не някое по-лошо е, че не успява да причини ПТП, защото обикновено се намира от дясната страна на пътя с един или повече катаджии на прозореца му.

Телец

Ако чуете някой нетърпелив на светофарите да натиска клаксона в мига, в който светофарът току-що светва зелено, тогава този вероятно е зодия телец.  Той е от тези шофьори, които обичат клаксона, защото е едно отлично средство да изрази заядливостта си. Като  навигатор е още по-лош. Оплаква се и капризничи за всичко, което вижда наоколо.  Избягва частните пътища, защото не иска да внася там това, което е спечелил с много труд.  Когато шофира, избира дясната лента, шофирайки точно на границата на скоростта и много пъти и с по-ниска скорост, игнорирайки останалите участници в движението, които би искал точно в този момент ако можеше и да не съществуват в обсега на погледа му(че даже и в живота). Заради темперамента си е на второ място по вероятност да се забърка в инцидент.

Близнаци

Кажи му да остане в една лента, докато шофира, и ще те намрази. Сменя постоянно лентите на движение, извива се като змия между колите на пътя, опитвайки се избяга своевременно тези, които смята, че се движат бавно. Ако се случи да се залепи след някой такъв,  страшно нервничи, разстройва се и се държи като лъв в клетка.  Въпреки, че е много опасен като шофьор на автобана, в градски условия е в стихията си, защото се справя много лесно с движението, използвайки всяко празно място, за да се шмугне, и използва всички пресечни пътища по своето направление.  Изследвания показват, че е с най-голяма вероянтост да попадне в ПТП.

Рак

Най-консервативният водач, който можете да срещнете на пътя.  Движи се предпазливо, внимавайки колкото за собствената си безопасност, толкова и за безопасността на другите. Избира средна или дясна лента и е пример на водач, който не би потеглил, ако всички пътници в колата не са сложили колани и не са се настанили удобно на местата си. Като родител ( майка или баща) е тираничен за децата си, които не оставя да се мръднат дори в колата. Заема 5- то място, защото ако нещата не се развият точно така, както иска ( ама точно както иска!) тогава губи търпение с непредсказуеми последици.

Лъв

Най-комуникативният от всички шофьори. Той е единственият , който най-лесно ще смъкне прозореца на колата, за да се скара на другите шофьори или за да отговори на клаксоните им.  Харесва скоростта и е посветен на целта на пътуването. Гледа често огледалата, обаче не за да провери останалите участници на пътя, а за да поправи външния си вид. Харесва му силната музика и обикновено шофира с басовете до край и газта до дупка.  Планира часа на пристигане на всяко пътуване и се нервира, когато попадне в задръстване или зад „бавни“ шофьори.  На осмо място е в таблицата за ПТП.

Дева

Колкото е по-голяма колата, толкова по-добре се чувстват. Удобството е много важно за тях, както и да не направят нито едно нарушение. Шофират в средна или дясна лента и винаги в съответствие със закона. Ненавиждат задръстванията. Пръви биха се възползвали от бързите и съвременни средства, които биха улеснили живота им и движението по пътя. Заемат 4-то място по ПТП, главно вътре в града.

 

Везни

Добър водач, който би нарушил с до 10 км ограничението на скоростта, просто за да избяга от определението за консервативен шофьор. Няма обаче да надвиши и с повече, защото не иска да го нарекат и бърз шофьор.  Издръжлив е на дълги пътувания и успява да задържи интереса на спътниците си. При обикновени ситуации едва ли ще предизвика инцидент. Това би се случило, ако се окаже в екстремна ситуация, където трябва да избира между два или повече изхода и ще му бъде невъзможно да реши. Заема 9-то място по ПТП.

Скорпион

От най-добрите шофьори между зодиите. Не защото шофира консервативно, а защото знае, че с начина на шофиране може да предизвика ПТП. Това го прави силно подозрителен и готов да посрещне всяка ситуация.  Поглежда по-често от всеки друг шофьор огледалата и знае каква е ситуацията дори пред петата по ред отпред кола. Шофира бързо и агресивно и „гони“, които му се „навират“ в пътя, за да ги сложи на мястото. Успее ли,  веднага намаля скоростта и шофира спокойно.  С катаджиите не се справя добре, но ако му съставят акт, ще обърне света, за да не плати.  Заедно с Козирога заемат най-доброто място по ПТП (12-то).

Стрелец

Консервативен шофьор, който се нервира колкото със задръстването по пътищата, толкова и с другите шофьори. Смята, че има най-добрата подготовка като шофьор и е най-добрият ученик на школите по шофиране. Обича пътуванията и по магистралите, и по провинциалните пътища.  Не го вълнува скоростта и не разбира любителите на високите скорости.  С такова поведение успява да има много малко ПТП. Ако не е нервниченето, би могъл да бъде на 12-то място, но сега се намира на 10-то място на скалата за опасните шофьори.

Козирог

Единственият шофьор, който не би се изгубил никога. Разчита с изключителна лекота карти и табели и знае предварително  къде ще завие , къде ще срещне катаджия. Не говори, докато шофира и му харесва да слуша по радиото политически предавания, новини.  Кара големи коли и не шофира бързо, не защото не му харесва, а защото мисли за фиша, който трябва да плати, ако го хванат.  Той е най-добрият навигатор, който бихте могли да имате до вас и най-добрият шофьор между зодиите. Последен е в импровизираната таблица за най- опасни шофьори между зодиакалните знаци с най-малко ПТП (заедно със скорпиона). Това не е случайно, защото козирогът е не само най-внимателният шофьор, но и най- внимателен с каквото и да се захване.

Водолей

Точно противоположното на козирога. Говори постоянно докато шофира и разказва всичко, което му дойде на ум.  Лесно се губи, но това изобщо не го притеснява, защото по този начин има повече време да „забавлява“ спътниците си. Стигнал е целта, още преди да е влязъл в колата (или поне така му се струва на него). Докато тръгне на почивка на  море, вече усеща морския полъх и солената вода, пък нищо че все още се намира  в задръстване на 200 километра от морския бряг. Когато все пак стигне близо до крайната цел на пътуването, не се хващайте на бас, че ще намери мястото, защото ще загубите. Заема 6-то място по ПТП.

Риби

Когато говорим за шофьори, може би не би трябвало да включваме тук и рибите. Преувеличение?  Вероятно не, защото рибите ги карат обикновено с кола, а те самите рядко избират да шофират. Когато това(само по необходимост) се случи, дават ред на всички други по кръстовищата и стават най-учтивите шофьори в джунглата по пътищата.  Ако се случи така, че трябва да пътува по частни пътища и да плаща, той ще е нагласил парите поне половин час предварително и ще ги е нагласил на такова място, че без особено усилие да ги стигне в необходимия момент.  Там... до телефона, който също е готов, в случай че го потърсят. Неопитността им като шофьори и несигурността, която чувстват, им отрежда трето място по ПТП сред зодиакалните знаци. Да не споменаваме за отнесеността им и замечтаността им, които са  пословични.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.