0

Д окато чакал в съда заседанието по поредното дело срещу него, руският опозиционер Алексей Навални е разказвал как се осоляват краставички в следствения арест „Матроская тишина“, като основният проблем бил в какво да се прави въпросното кулинарно свещенодействие и изходът е простичък – в найлонов плик.

А ето и рецептата:

Докато чакал в съда заседанието по поредното дело срещу него, руският опозиционер Алексей Навални е разказвал как се осоляват краставички в следствения арест „Матроская тишина“, като основният проблем бил в какво да се прави въпросното кулинарно свещенодействие и изходът е простичък – в найлонов плик.

А ето и рецептата:

 


1 килограм пресни краставици

2 супени лъжици сол

1 супена лъжица захар

2 скилидки чесън

1 връзка копър

Измиваме краставиците, отрязваме краищата, слагаме ги в торба, нарязваме на ситно копъра и чесъна, добавяме ги там. След това връзваме торбата, разклащаме я и я поставяме в хладилника или просто на студено за 10 часа.

 

Преди броени дни руски съд призна основния критик на Кремъл за виновен по обвинение в накърняване на доброто име на ветеран от Втората световна война и постанови опозиционерът да плати глоба от 850 000 рубли (около 11 500 долара), предадоха световните агенции.

А още преди това условната присъда на Навални по друго дело бе заменена с ефективна – затвор за 3 години и половина, като от тях опозиционерът ще престои зад решетките 2 години и 8 месеца.