Как се готвят идеалните спагети (съвети на кулинарна магьосница от Италия)

Как се готвят идеалните спагети (съвети на кулинарна магьосница от Италия)

Италианската готвачка, автор на кулинарни книги и телевизионна водеща Силвия Колока разкри тайната на приготвянето на перфектни макаронени изделия и изброи основните грешки, които се допускат при тяхното приготвяне, пише в. „Дейли Мейл“.

На първо място, Колока препоръчва да не се чупят спагетите, преди да ги поставите в тенджерата. Тя обяснява, че дългите макарони се увиват по-лесно около вилица и от не капе сос. Тя добавя, че има само едно изключение от това правило: можете да начупите спагетите, ако се добавят към супата. Във всички останали случаи, ако спагетите не се побират в тенджерата, по-добре е просто да вземете по-голям съд.

Силвия не препоръчва да се добавя зехтин към водата по време на готвене, както някои хора правят с надеждата, че пастата няма да се слепне. „Ако направите това, мазнината просто ще изплува на повърхността и след това, когато излеете водата, масленият филм ще попречи на соса да попие в макароните“, обяснява тя. Тя препоръчва да добавите сол към водата и да разбъркате спагетите няколко пъти по време на готвене, за да не залепнат.

За да приготвите т.нар. паста al dente, трябва да я готвите на силен огън, така че водата в тенджерата да ври постоянно. „Никога не гответе спагети на слаб огън, ако не искате те да се превърнат в лепкава маса“, подчертава италианката. Тя допълва, че макароните трябва да бъдат извадени минута или две преди да изглеждат готови, тъй като остатъчната топлина ще продължи процеса на готвене.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.