Как Иисус се роди (+ МОЛИТВА)

Как Иисус се роди (+ МОЛИТВА)

Знаете ли за това дете, което се е родило в обор – място предназначено за животни. Ако не знаете кое е това дете, веднага ще ви кажем - това е Иисус. Той току-що се е родил и майка му Мария и баща му Йосиф бдят над него, за да го защитят. Сигурно е странно за едно дете да разбере защо е нужно това. Но ето историята, която се разказва от векове.

Владетелят на Рим, император Август, издал закон, според който всеки трябва да се върне в града, където бил роден, за да запишат името му в книга. А Йосиф бил роден във Витлеем. Но когато той и Мария пристигнали във Витлеем, никъде нямало място за тях. Затова трябвало да се подслонят в обора, при при животните. И в същия този ден Мария родила Иисус.

През нощта на полето имало пастири, които грижели се за овцете си. Те видели как ярка светлина засияла навсякъде около тях. Това бил един ангел!

Пастирите много се изплашили. Но ангелът им казал: „Не се страхувайте! Аз ви нося добра новина. Днес във Витлеем бе роден Христос Господарят. Той ще спаси хората! Ще го намерите повит в пелени как лежи в една ясла.“

Изведнъж дошли много ангели и започнали да възхваляват Бога. Пастирите веднага тръгнали да търсят Иисус, и го намерили.

Знаеш ли защо Иисус е толкова специален? Защото той бил син на Бога. А ангелите били щастливи, за да кажат на хората добрата вест.

Денят на раждането на Спасителя е свят. Защото ни дава надежда. Прави ни по-добри и ни учи, че можем да постигнем всичко със смирение и доброта. Спасителят ни учи и да прощаваме, както и той прощава на нас греховете и грешките ни.

А ето и молитвата, написана от Патриарха на българската литература Иван Вазов:

Дядо господи, прости ме,

моля ти се от душа,

с ум и разум надари ме,

да не мога да греша!

Запази ми ти сърцето

от зли мисли и неща,

всичко видиш от небето:

зло до мен недей праща!

Дай на мама, дай на тате

здравье, сила и живот,

мир, любов на всички братя

и добро на наш народ!

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.