Как да сменим безплатно старата си печка с еко отопление

Как да сменим безплатно старата си печка с еко отопление

Столичната община възообновява приемът на формуляри за кандидатстване за подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с нови екологични алтернативи.

Всички домакинства, които се отопляват на дърва и въглища и са собственици на имотите, могат да кандидатстват за напълно безплатна подмяна на отоплителните уреди, като възможностите са: до три броя климатици, топловъздушни пелетни камини, камини на пелети с водна риза или пелетни котли, както и котли на газ или до три броя газови конвектори. Уредите са с различни мощности според обема и кубатурата, която ще се отоплява в жилището. За домакинствата, избрали да получат нови котли на пелети или газ, както и камини на пелети с водна риза, са предвидени и до три броя радиатори с различни размери. За тези, които желаят да възстановят връзката си към „Топлофикация София“ или да се свържат към централно отопление, се предоставят до три броя радиатори на имот.

Формуляри за кандидатстване от физически и юридически лица се подават в съответната районна администрация по местонахождение на имота. Втората покана за кандидатстване ще остане отворена до изчерпване на финансовия ресурс по проекта. При наличие на повече кандидати, ще бъдат приложени обявените критерии за приоритизиране и класиране на кандидатите. 

Документи за кандидатстване, условията за участие, допустимите алтернативи за отопление са налични на страницата на Столична община на следния линк https://www.sofia.bg/web/guest/opos/, както и на място във всяка районна администрация. За улеснение на гражданите е разработен и електронен калкулатор, за да изчислят какъв е най-подходящият отоплителен уред за нуждите на домакинството: http://asp.moderal.org/SofiaOPOS/OnlineCalc3.aspx.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.