Как да сготвите за 5 минути (ВИЖТЕ РЕЦЕПТАТА)

Как да сготвите за 5 минути (ВИЖТЕ РЕЦЕПТАТА)

Когато се прибереш позакъснял от работа е добре да има поне няколко варианта за храна, които да предложиш на гладниците у дома. Сред фаворитите по бързина са яйцата в комбинация със зеленчуци или месо.

Бързи наденички с яйца

Продукти:

наденички - 5 бр. сурови

лук - 2 глави кромид
чесън - 2 скилидки
домати - 800 г консерва млени
яйца - 6 бр.
захар - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
черен пипер - 1 к.л.
босилек - 1 ч.л.
риган - 1 ч.л.
зехтин - 2 с.л.

Начин на приготвяне:

Нарежете наденичките на две-три парчета, при желание може да ги оставите цели, но тогава времето за готвене ще е по-дълго.

Почистете зеленчуците, лука нарежете на по едро, чесъна на дребно. Сложете зехтина в дълбок тиган и загрейте на котлона.

Запържете парчетата наденички за 5 минути до златисто.

Махнете от тигана и отцедете върху кухненска хартия.

Сложете в същия тиган лука и пържете до златисто, добавете чесъна, разбъркайте и гответе няколко секунди, като внимавате да не прегорите чесъна.

Сипете доматите, добавете лъжичка захар, сол, черен пипер, риган и босилек. Разбъркайте и гответе 10 минути на средна температура.

Накрая добавете наденичките, разбъркайте и махнете от котлона. Загрейте фурната на 180 градуса.

Вземете тавичка, изсипете сместа в нея и отгоре чукнете яйцата с разстояние едно от друго.

Печете аламинута до готовност на яйцата за около 5 мин.

Добър апетит!

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.