0

Б аба Марта наближава и дори да сме забравили кое време на годината е, скоро накъдето и да се обърнем ще има сергии с мартеници, които ще ни напомнят кой е предстоящия празник.

Баба Марта наближава и дори да сме забравили кое време на годината е, скоро накъдето и да се обърнем ще има сергии с мартеници, които ще ни напомнят кой е предстоящия празник.

Защо пък както отрупваме ръцете си с мартенички, да не отрупаме и трапезата с подходящи ястия... Представяме ви симпатични сладки „Баба Марта“, с които да зарадвате близките си на празника... Приготвят се бързо и са уникално вкусни... Уверете се сами!

Продукти за около 25 бонбона:

50 мл течна сметана
150 г натрошен бял шоколад
100 г натурално крем-сирене
ванилия
2 с.л. пудра захар
настъргана кора от 1/2 лимон
2-3 с.л. фино смлени бели бисквити
2-3 с.л. ситно натрошени белени бадеми
25 малини
кокосови стърготини, сухи малини и суров шамфъстък за овалване


Приготвяне:

* Загрейте сметаната и сипете в нея шоколада. Разбъркайте докато се стопи. Охладете.

* В купичка смесете крем сиренето с пудрата захар, ванилията и лимоновата кора. Добавете сиренето към шоколада, сипете бисквитите, бадемите, и разбъркайте.

* С ръце оформете топчета с големина на орех. В средата на всяко топче сложете по една малина. Оваляйте бонбоните в кокос, сушени натрошени малини или шамфъстък.

* Ако искате да направите мартеници забодете по един тънък фитил бяло и червено в белите и червени топчета. Ако помежду им добавите зелен бонбон ще получите нашия прекрасен трикульор!

* Ако нямате сушени малини може да направите червените бонбони с оцветена в червено захар, а шамфъстъка да замените със сурови тиквени семки. Да ви е сладко!


Източник: yoli-bg.com