0

З а да съживи оборота, унгарският ресторант Костес (Costes), който е носител на звезди Мишлен (Michelin), предлага панорамна вечеря на виенското колело в Будапеща, осигурявайки социална дистанция на клиентите си, предаде Ройтерс.

За да съживи оборота, унгарският ресторант Костес (Costes), който е носител на звезди Мишлен (Michelin), предлага панорамна вечеря на виенското колело в Будапеща, осигурявайки социална дистанция на клиентите си, предаде Ройтерс.

Собственикът Карой Герендаи каза, че оборотът на един от отворените му отново ресторанти е на равнище около една десета в сравнение с продажбите преди въвеждането на строгите ограничения срещу Ковид-19. Това го е накарало да търси нови начини за правене на бизнес.
Сега няма много хора нито на колелото, нито в ресторанта, тъй като няма туристи и така се появи възможност да осъществим тази идея, каза той по време на събитието, организирано на тази забележителност в центъра на унгарската столица.


Сега е особено важно за хората да бъдат отделени от останалите гости и виенското колело е идеално с отделните си кабинки, допълни той.
До днес Унгария е отчела 46 290 случая на Ковид-19, като смъртните случаи са 1142, а се очаква икономиката да се свие с 5-7 процента тази година.
Билетите за похапване в ресторанта във виенското колело бяха разграбени за няколко дни, като един билет за това ново преживяване, предлагано от Костес, е около 48 000 форинта (154,4 долара) за меню от четири ясния, ката Герендаи. Той планира да повтори събитието, когато стане по-топло през пролетта, макар че по-хладната октомврийска вечер не е пропъдила клиентите вчера.