Как Цветан Василев стана продуцент на филм за Пеевски
3

Как Цветан Василев стана продуцент на филм за Пеевски

Познавате ли прочутия тексаски разследващ продуцент и режисьор Кевин Буут? Ама лично ли го познавате? Тези дни да сте се чували с него? Да сте му пращали някой интересен линк с указания?

Срамота! Проверете си пощата. Никакви фенове на творчеството на този гений на филмовото изкуство не сте, ако нямате личен инструктаж от Цветан Василев. От това може да се направи и извода, че сте и тъпи и грозни. Само един умен и красив банкер беглец със засукан мустак може да си позволи директна връзка с човек, представящ се за независим журналист и творец, сякаш го продуцира. И не само това, но и да му изпрати линк, придружен от коментар, в който фигурира следното изречение: „Дебелото прасе е отново в това“.

Някакви предположения кого визира банкерът беглец Цветан Василев? Да няма случайно предвид собственика на сайта, пред когото тексаският шоумен разкрива зависимостта си от укриващия се от закона аферист? Отказваме се да налучкваме агентурните имена на доносниците на ДС с оглед на визията им, за да не прекрачим границата, както например правят в сайта „Фрогнюз“. Знаем само, че един независим журналист не би се поддал на подобна провокация. И умен човек не би го направил. В опита си да изпише веждите на своя спонсор, Кевин Буут направо му извади очите. Беше ясно, че пародията на филм „Сенките на София“ (Shadows of Sofia, 2019) е мръсна поръчка срещу депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски. Също като филмите за медицинските ползи от марихуаната, в които Буут прокарва определени интереси.

Беше ясно, че разстановката на софрата с афериста Цецо Василев и с мнимия борец срещу корупцията Асен Йорданов, също не е случайна. Интервюто, озаглавено „Кевин Буут пред Фрог: Пеевски оглушително мълчи за контрабандата на ”Булгатабак” и финансирането на ИДИЛ“, пък е живото доказателство, че разследващият продуцент и продуцентът на продуцента са едно цяло.

Грешката в заглавието е красноречив пример както за нивото на сайта, финансиран от банкера беглец и превърнат в негов пресцентър, така и за чалга творбата на Буут с объркан сюжет, разминаващи се субтитри и ясна директива кой и как да бъде оплют и дискредитиран.

Кевин Буут е гостуващ артист в постоянната трупа, състояща се от Любица Кулезич, Соня Колтуклиева и агента на ДС Илиян Василев с псевдоним Сашо, както и трима сервизни работници. Всички участници в трупата оглушително мълчат за зависимостите си от банкера беглец, но и не е необходимо признание от тяхна страна. Всичко е ясно. Така както е ясно, че щом се е хванал на хорото, Буут ще коментира всички теми, придружени с лични указания от главния продуцент. Щом като агент Сашо може да коментира избора на главен прокурор и кандидатурата на Иван Гешев, защо и Буут да не покаже информираност по въпроса.

Кои все пак са красивите българи, до които Буут се е докоснал и които са го накарали да се влюби до такава степен в страната ни, че да я опознае на маса? Това, несъмнено е красивият му български гид Асен Йорданов, както и красивите цигани – представителна извадка, които включва във филма си. Не на последно място – и красивият аферист Цветан Василев, който си позволява лукса да инструктира филмовия си деец, така както разпращаше линкове и до останалите си служители. Това впрочем бе стил и на банкерската дъщеря Радосвета Василева по времето, когато се изживяваше като шефка, която коли и беси в „работата на тате“. Припомняме изтеклата информация за имейли до изпълнителните директори на трезора, в които тя oбcъждa кoлeднитe възнaгрaждeния в КТБ за заслужили и санкцията за провинили се служители с три и повече закъснения, както и за наказания на хора, които не спазват нейните заповеди. На Буут поне не му се налага да дава писмени обяснения за поведението си, каквито са се изисквали от останалите служители на банкера. Както казва Радосвета Василева: „Заплатите ги плаща баща ми, той преценява“...

„Американският освободител на България“, както е наречен Кевин Буут в интервюто за „Фрогнюз“, трябва да си заслужи кюфтетата. Пък и не само.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.