0

А ктьорът Георги Кадурин, който преди година преживя инфаркт, режисира жена си – звездата на Младежкия театър Марияна Маринова. Двамата стягат семейна премиера утре, 8 декември, на откритата сцена „Сълза и смях“. След това ще я играят на 20 декември в зала „Борис Христов“ в Пловдив.

Актьорът Георги Кадурин, който преди година преживя инфаркт, режисира жена си – звездата на Младежкия театър Марияна Маринова. Двамата стягат семейна премиера утре, 8 декември, на откритата сцена „Сълза и смях“. След това ще я играят на 20 декември в зала „Борис Христов“ в Пловдив.

Постановката се нарича „Петък 13-ти“ и в нея участват още двама любимци – Мария Сапунджиева, която още наричат Мама Божка заради незабравимата й роля в „Пълна лудница“ и Христо Гърбов от „Комиците“. Във фаталния ден те са поканили на гости двама семейни приятели. „Ами ако единият от тях е излетял от 13-та писта на летището? Какви емоции ги чакат, когато разберат, че освен числото 13, има други цифри, които коренно ще променят живота им точно в този ден! А как ли ще завърши той, ако това е само началото“, издават за сюжета от екипа.

Кадурин признава, че се е захванал с режисирането на ситуационната комедия, защото текста е изцяло в ръцете на артистите. „Много се надявам да се справят, защото те са царете на смеха. Но пиесата не е свързана само с някакво кикотене. По-скоро много сръчни артисти трябва да го играят, за да стане като дантела", споделя актьорът, който не за първи път се захваща с режисура. „Хората не трябва да спират да се усмихват и да не забравят, че има надежда. Чрез средствата на комедията поглеждаме по друг начин на слабостите си и да се извисим над тях“, добавя Христо Гърбов.

„Времето е идеално за комедия. За да направиш хубава комедия, първо трябва да си минал през трагедията. Да си я осъзнал, за да можеш да й се надсмееш“, казва и Мария Сапунджиева. Кадурин обяснява, че точно затова са избрани пиесата. „Едни нормални хора в ненормални обстоятелства. Да се смени някакъв мироглед, да стане кой знае какво чудо в психиката на човека заради COVID-19 пандемията – абсурд“, коментира режисьорът. „Докато има човечество, театър ще има“, сигурна е Мама Божка. Продуцент на спектакъла е колегата им Фахрадин Фахрадинов.