Качват в Търговския регистър собствениците на офшорки

Качват в Търговския регистър собствениците на офшорки

Реалните собственици на офшорки, които държат фирми у нас, също ще бъдат декларирани пред Търговския регистър.

Промяната е залегнала в закона за мерките срещу изпирането на пари, а от правосъдното министерство предлагат да бъде променена и Наредбата за Търговскяи регистър, за да се създадат бланки за новите данни.

В предложението на МП е записано, че с промяна на закона е било предвидено в Търговския регистър да се вписват физическите лица, които са действителни собственици на фирми, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим. Същото изискване важи и за физически, юридическите лица или други правни образувания, чрез които пряко или непряко се упражнява контрол върху търговските дружества у нас.

За целта ще се изготви ново приложение No Б7, чрез което тези данни да бъдат предоставени за публикуване в Търговския регистър. В докладната на правосъдното ведомство се отбелязва, че новите документи няма да доведат до допълнителни разходи за държавния бюджет. Разходите за осъществяване на промени в образците на приложенията и в полетата на електронната база данни ще са в рамките на утвърдения бюджет на Агенцията по вписванията.

Междувременно от на интернет страницата си Агенция по вписванията уведоми своите потребители, че планира обновяване на информационната инфраструктура и през почивните дни ще бъде извършена миграция на част от информационните системи. Поради това за кратко и временно беше преустановен достъпът до следните дистанционни услуги, извършвани по Интернет: Справки в Имотен регистър чрез приложението за отдалечен достъп "One Stop Shop" - в периода от 17,00 ч. на 07.09.18 (петък) до 06,00 ч. сутринта на 10.09.2018 г. (понеделник). Достъп до публичното приложение на Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел в периода от 02:00 ч. до 03:00 ч. сутринта на 08.09.2018 г. (събота).

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.