Кабинетът предлага проф. д-р Чавдар Славов за орден „Стара планина“

Кабинетът предлага проф. д-р Чавдар Славов за орден „Стара планина“

За големите му заслуги за развитие на медицинската наука и практика у нас

Правителството предлага на президента да издаде указ за награждаване на професор д-р Чавдар Крумов Славов с орден „Стара планина“ за големите му заслуги за развитие на медицинската наукаи практика у нас и за съществените му постижения в областта на урологията, съобщи правителствената пресслужба.

Професор д-р Чавдар Славов е доктор на медицинските науки и е един от най-изтъкнатите уролози в България. Въвежда в урологичната практика над 10 диагностични и над 15 оперативни методики, разработва 320 научни труда, 16 монографии и учебници, 13 рационализации и изобретения.
 
Проф. д-р Славов споделя натрупания огромен опит като клиницист и изследовател и чрез своята преподавателска дейност. Съществени са заслугите му за развитието на урологията в България, за подготовката на високо специализирани медицински кадри, оптимизирането на организацията и мениджмънта и здравеопазването.
 
Удостояван е многократно с почетни звания и награди като например „Лекар, на когото българите вярват“, Награда за принос в областта на хирургическите науки на името на Проф. Параскев Стоянов, Грамота „Благородно сърце“ и др.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.