Кабинетът отпусна още 14 млн. лв. за „Ремдесивир”

Кабинетът отпусна още 14 млн. лв. за „Ремдесивир”

Правителството отпусна още до 14 000 000 лв. за закупуване на лекарствения продукт Veklury (ремдесивир) за лечение на COVID-19.

Предвид извънредните обстоятелства в условията на усложнена епидемична обстановка от COVID-19 се налага своевременното осигуряване на лекарствения продукт Veklury (ремдесивир), посочват от Министерски съвет за отпуснатите допълнителни средства по бюджета на здравно министерство.

На днешното правителствено заседание беше прието решение за отмяна предложението до Народното събрание за одобряване на сключените договори за покупко-продажба и доставка на лични предпазни средства, медицински изделия, тестове за диагностика и лекарствени продукти във връзка с пандемията от COVID-19.

Предмет на направеното предложение са сключени договори за покупко- продажба и доставка на лични предпазни средства, медицински изделия, тестове за диагностика и лекарствени продукти във връзка с пандемията от COVID-19, по които изпълнението е започнало, като по всички договори са направени доставки и са извършени плащания. По десет от договорите задълженията на страните са изпълнени и е извършено окончателно плащане.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.