Кабинетът отпусна над 30 млн. лв. за обезщетения на съкратени учители

Кабинетът отпусна над 30 млн. лв. за обезщетения на съкратени учители

Министерски съвет отпусна 30 628 412  лв. обезщетения на съкратени учителите. Средствата ще бъдат осигурени по Национална програма „Оптимизиране на вътрешната структура на персонала“ за 2021 година.

Сумата ще бъде отпусната за изплащане на обезщетения на персонала в образователните институции за месеците юли-август 2021 г. поради промяна в структурата и състава му, както и обезщетенията при прекратяване на трудовите правоотношения на друго основание. Финансират се и обезщетения на персонала в резултат на преструктурирането на мрежата от образователни институции от системата на предучилищното и училищното образование чрез закриване или преобразуване.

Финансирането ще е от планираните разходи в централния бюджет за 2021 г. за изпълнение на националните програми за развитие на образованието.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.