0

Н ай-добрият български рефер в последните години Георги Кабаков свири три дузпи в една и съща посока по време на олимпийския футболен турнир при мъжете. Кабаков отсъди три наказателни удара в полза на Южна Корея, а в крайна сметка корейците разбиха Хондурас с 6:0 в мач от група "В".

Най-добрият български рефер в последните години Георги Кабаков свири три дузпи в една и съща посока по време на олимпийския футболен турнир при мъжете. Кабаков отсъди три наказателни удара в полза на Южна Корея, а в крайна сметка корейците разбиха Хондурас с 6:0 в мач от група "В".

Първите две дузпи Кабаков отсъди само в рамките на 7 минути между 12-ата и 19-ата, с което Южна Корея натрупа солидна преднина в решителния мач, преди който двата тима имаха равен актив от точки. Малко по-късно Кабаков показа и червен картон на играч на Хондурас, с което окончателно уби интригата в мача. През втората част корейците вкараха четири гола, един от които от дузпа, за да спечелят тази група. Второто място зае Нова Зеландия, която удържа 0:0 срещу Румъния и изхвърли северните ни съседи.

Голяма изненада имаше в група D, където с олимпиадата се сбогува сребърният медалист от Рио 2016 Германия. Бундестимът направи 1:1 срещу Кот д'Ивоар в мач, в който се нуждаеше от задължителен успех. Ремито остави немците на точка зад африканския тим в битката за второто място. Групата категорично спечели Бразилия след победа с 3:1 над Саудитска Арабия.

Друг от фаворитите – Аржентина, също е аут. Гаучосите стигнаха до 1:1 с лидера в групата Испания, но останаха на трето място и се сбогуват с турнира.