Журналистите в НС с писмо до Караянчева с алтернативни мерки срещу коронавируса

Журналистите в НС с писмо до Караянчева с алтернативни мерки срещу коронавируса

Парламентарните репортери изпратиха писмо на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева с предложения за алтернативни мерки във връзка с коронавируса. Писмото е подписано от около 20 репортери от различни медии.

В писмото се пише ,че във връзка със създалата се кризисна ситуация от разпространението на коронавируса в България и невъзможността българските медии да си вършат работата нормално, адекватно и професионално, умоляват за преосмисляне на настоящите правила за ограничение разпространение на Covid-19. Някои от мерките възпрепятствали нормалното протичане на работния процес.

В писмото се отбелязва, че има журналисти със здравословни проблеми на специален хранителен режим и ограничения достъп до бюфета и клуба на народния представител им създава известен дискомфорт.

"Ясно осъзнаваме важността от вземането на превантивни мерки и отговорността, която стои пред Вас като политици, които вземат решенията и от нас като медии, но нека това не пречи на взаимната конструктивна работа. Нека покажем на обществото, че заедно можем да преминем през това изпитание с разум, достойнство и взаимно уважение!“, пишат репортерите. В писмото си те предлагат в Народното събрание да има строг пропускателен режим и по примера на Министерски съвет влизащите в сградата на Народно събрание медии да преминават медицински преглед от специалист с термометър.

"Молим да отпадне ограничението за движение по кулоарите на медиите!", е основното искане на медиите, тъй като тази мярка изключително много затруднява работата им. „Вярваме, че ще постигнем консенсусно и взаимно приемливо решение за двете страни. Нека в тази кризисна за страната ситуация ни водят мъдростта и диалогът! Готови сме на среща разговор с Вас, при желание", се казва още в писмото до председателя на Народното събрание.

Очаква се тя да проведе среща с репортерите.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.