Йотова поиска засилване на сътрудничеството с Пакистан

Йотова поиска засилване на сътрудничеството с Пакистан

За засилване на двустранните отношения между Република България и Ислямска република Пакистан се обявиха вицепрезидентът Илияна Йотова и Нейно Превъзходителство Мариам Мадиха Афтаб,съобщиха от "Дондуков 2".

На срещата било обсъдено сътрудничеството във всички сфери и значимия неизползван потенциал, особено в търговските отношения. „Разчитаме на Вашата подкрепа за засилване на нашите двустранни контакти“, посочи посланик Афтаб.

Посланикът изтъкнал колко важен партньор за Пакистан е България като член на Европейския съюз и заради своето стратегическо географско положение. 

Отношенията между двете страни били обсъдени и в контекста на пандемията от COVID-19. „Вярвам, че ще преминем през това изпитание заедно като си подаваме ръка. Сякаш бяхме забравили колко важни са ценности като приятелство и взаимопомощ“, подчертала Илияна Йотова.

В международен аспект вицепрезидентът заявила, че ролята на Пакистан по въпросите за борбата с тероризма и бежанския проблем трябва да бъде по-активна.

 България и Пакистан честват 55 години дипломатически отношения, но пандемията възпрепятства отбелязването на годишнината. Вицепрезидентът отбелязала, че българският народ трябва да знае повече за богатата история на Пакистан и този юбилей трябва да бъде отбелязан с подходящи инициативи, съобразени с мерките за безопасност.

Йотова поканила посланик Афтаб във формата от дами посланици в България, с които провежда редовни срещи по различни теми.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.