Животновъдите получават SMS за доказване получена подкрепа

Животновъдите получават SMS за доказване получена подкрепа

Животновъдите, кандидатствали по схемите за обвързана подкрепа за Кампания 2020 г., получиха SMS от ДФ "Земеделие". С него ведомството приканва одобрените кандидати да докажат реализацията на мляко, млечни продукти и животни. Съобщението е изпратено до фермерите от телефонен номер 180-080, съобщи земеделското министерство на сайта си днес.

Целта на кратките съобщения е животновъдите да бъдат навременно информирани за периоди на прием на документи и пр. Тази година реализацията на произведеното мляко и млечни продукти, както и на реализираните животни се доказва в периода 5 до 31 октомври 2020 г. Необходимите документи и образците за тях могат да бъдат намери в интернет страницата на ДФ „Земеделие”, където има подробна инструкция за тяхното попълване.

Попълненият опис по образец се подава на електронен носител в областните дирекции фонда, като стопаните трябва да предоставят и заверени копия на документите, доказващи реализацията на продукцията си.

Реализацията на млякото и млечните продукти се доказва за периода от 1 октомври 2019 г. до 30 септември 2020 г.

Документи за реализация на мляко и млечни продукти се подават по четири схеми: Схема за обвързано подпомагане на млечни крави - СМлК, Схема за обвързано подпомагане за млечни крави под селекционен контрол - ЕЖСК (мляко), Схема за обвързано подпомагане за овце-майки и/или кози-майки под селекционен контрол – ДПЖСК (с реализация на мляко или комбинирана реализация) и Схема за обвързано подпомагане за биволи – Биволи. Бенефициерите следва да реализират на пазара определените в нормативната уредба количества мляко и млечни продукти на глава допустимо животно по съответната схема. При попълване на документите кандидатите трябва да използват съответната бланкова таблица, според регистрацията им в ИСАК – като физическо лице, юридическо лице или едноличен търговец.

Реализираните на пазара животни се доказват по три схеми - Схема за обвързано подпомагане за месодайни крави и/или юници – СМКЮ, Схема за обвързано подпомагане за месодайни крави под селекционен контрол – ЕЖСК (месо), Схемата за обвързано подпомагане за овце-майки и/или кози-майки под селекционен контрол – ДПЖСК (с реализация на месо или комбинирана реализация). В зависимост от това къде са реализирани животните – в България или извън страната, се попълват различни типови образци.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.