Животновъди получиха 18,6 млн. лева за Кампания 2021

Животновъди получиха 18,6 млн. лева за Кампания 2021

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) започна да изплаща субсидиите по схемите и мерките на директните плащания за Кампания 2021 г. Първи транш в размер на 18,6 млн. лева, получиха животновъдите по Схемата за преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството (ПНДЖ1). Финансовата помощ се разпределя между 3 729 фермери, съобщиха от ведомството. 

Подпомагането по схемата се предоставя на два транша като ставката се определя със Заповед на министъра на земеделието. В заповедта е разписано, че на първия транш за едно допустимо за подпомагане животно

говедовъдите получават субсидия от 108,14 лв., а биволовъдите – по 189,24 лв.

Право на подкрепа по схемата имат земеделските стопани, които са отглеждали 10 или повече говеда и/или 10 или повече биволи, регистрирани към 28 февруари 2009 г. Към последния ден за подаване на заявленията за подпомагане от текущата кампания, фермерите трябва да отглеждат в стопанствата си поне 70% от референтния брой животни.

Преходна национална помощ се отпуска само за секторите, за които са предоставяни национални доплащания през 2013 г. Максималният бюджет представлява намаляваща функция от одобрения от ЕК бюджет за схемите за национални доплащания за 2013-та.
През 2021 г. финансовият пакет за всяка една от схемите за Преходна национална помощ може да достигне най-много до 50% от пакета на съответната схема за национални доплащания през 2013 г.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.