0

Б анкси пусна в Инстаграм снимка на инсталацията, която е нарисувал в домашната си тоалетна по време на изолацията, а творбата му беше оценена от милиони последователи в социалните мрежи.

Банкси пусна в Инстаграм снимка на инсталацията, която е нарисувал в домашната си тоалетна по време на изолацията, а творбата му беше оценена от милиони последователи в социалните мрежи.

Най-известният британски графити художник обаче се оплаква от жена си – тя била бясна, че той върти четките и бърка боите в дома им.  „Ненавижда, когато работя вкъщи“, споделя провокативният артист. Откакто на Острова обявиха извънредните мерки срещу пандемията, Банкси няма как да изографисва сгради и асфалти.

Плъхове са основните герои в инсталацията на скандалния автор. Те са негови любими персонажи и символи в битката за независимост и оцеляване. Художникът по принцип винаги привлича вниманието на обществото с важните теми – политиката, войната, олигархията. Все така не се знае кой се крие зад този псевдоним. През 2019-а британският канал ITV London пусна архивно интервю от 2003-а с уличен художник, който би могъл да бъде Банкси.