Жена отглежда 18 изоставени деца

Жена отглежда 18 изоставени деца

Ганка Иванова от София е майка по призвание и приемен родител по документи. В момента под нейното крило са 20 деца - 2 биологични и 18 приемни. Грижила се е за деца, жертва на схема за продажба на новородени, и за деца, чиито родители са се опитали да ги продадат чрез обява в интернет. Подкрепа в приемната грижа оказват от фондация “За нашите деца”, разказва Нова тв, като за тяхната сигурност нарича хлапетата с имената Борис и Нина.

Двете от общо осемнайсетте деца, които Ганка Иванова от София приютява в дома си и гледа като свои. Тя е първият професионален приемен родител в България. Момчето е на осем месеца, изоставено в столичната Първа градска болница. Момичето е на три години. Идва от защитено жилище. Ганка разказва, че биологичните им родители никога не са се интересували от тях. И двамата са изоставени на ниво родилен дом - родени и на следващия ден изоставени, разказва тя.

Борис и Нина все

още не са вписани и в регистрите за осиновяване

“За тях сме мама и тати. И те имат нужда да казват на някого "мамо". Те са си моите деца. Тук са проходили. Тук са проговорили, разказва Ганка. - Почти всички бебета, които са минали, са проходили у дома. Правили сме прощъпалници, правили сме рождени дни”, споделя още приемната майка. Това са 18 деца и 18 съдби. Освен приемните, Иванова има и две биологични деца, които вече са големи. „Някак си може би имам потребност, и аз не мога да го обясня. Правя го с лекота. Затова казвам, че това е призвание, не е професия. И като започнат да говорят, че го правим за пари, много ми е болно“, споделя още тя.

Всичко

започва през 2006 година

когато за първи път се грижи за дете без родители. Впоследствие го осиновява. Петя вече е тийнейджър, на 14 години. „Тя не беше виждала хладилник по това време. Явно храната й е била недостатъчна. Когато стана спешно настаняване, аз бях направила набързо супа и кюфтета и тя почна с тези кюфтета. Най-вероятно имаше някакъв страх да не остане гладна. И до ден днешен тя си прибира чипс, лакомства, трупа си ги в нейната стая“, разказва още Ганка.

Тя се грижи и за


бебето, което през 2012 година е обявено за продан от родителите

си срещу 5000 лв. Майката и бащата са били наркозависими. В дома на Ганка е настанено временно и друго дете, също подготвяно за продажба. Майката е била част от канал за трафик на новородени.

Разделите с децата са трудни. Тогава емоцията надделява над професионализма. Някои от децата са осиновени в България, други в чужбина. Много малка част от осиновителите обаче поддържат връзка с приемните родители. Но приемната майка се надява, че някой ден нейните деца, както ги нарича, ще разберат за нея и ще поискат да я видят.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.