0

Г ЕРБ са готови да дадат подкрепа и експертиза за сформиране на ново правителство, но не на всяка цена и не за всичко. Това обяви пред bTV транспортният министър и кандидат-депутат Росен Желязков по повод офертата на премиера Бойко Борисов 10 депутати от ГЕРБ да подкрепят чужд кабинет, за да не изпадне държавата в политическа криза и да не се стигне до нови избори.

ГЕРБ са готови да дадат подкрепа и експертиза за сформиране на ново правителство, но не на всяка цена и не за всичко. Това обяви пред bTV транспортният министър и кандидат-депутат Росен Желязков по повод офертата на премиера Бойко Борисов 10 депутати от ГЕРБ да подкрепят чужд кабинет, за да не изпадне държавата в политическа криза и да не се стигне до нови избори.

Той обаче даде да се разбере, че ГЕРБ ще изчака да започнат консултациите при държавния глава. "ГЕРБ ще вземат мандата и, ако предложат правителство, то ще е с премиер Бойко Борисов. Лидерът винаги е кандидат за премиер“, напомни Желязков.

Той призова всички партии в новия парламент да бъдат отговорни. "Сериозните политици са тези, които могат да поемат отговорност, ясно артикулират и могат да застанат зад нея“, категоричен е той.

Желязков коментира и концесията на Летище София. Той определи като "лъжа" твърденията за увеличение на летищните такси. И обясни, че през 2019 г. пътникопотокът е бил 7 милиона, а сега заради кризата е паднал на 3 милиона. "Правителството следва заръките на ЕК за намиране на икономически баланс, след като приходите на летището намаляват. Затова се отлагат плащанията",аргументира се той.