Ясни са датите на кандидатстудентските изпити в СУ, приемът в „Право” пак с матура

Ясни са датите на кандидатстудентските изпити в СУ, приемът в „Право” пак с матура

График за провеждане на двете кандидатстудентски сесии и балообразуването за специалностите в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ вече е ясен. Първата ще се проведе в събота, 24 април 2021 г., а втората – на 23, 29 и 30 май и 5 юни 2021 г. И тази година приемът в специалност „Право” вместо с изпит ще бъде с оценката от матурата по български език и литература и общия успех от дипломата за средно образование. Същото важи и за "Журналистика" и "Връзки с обществеността".

Това реши Академичния съвет на Алма матер на заседание, проведено на 27 януари 2021 г.. На него бе утвърден и Правилник кандидатстудентската кампания през 2021 г.

За учебната 2021/2022 година Софийският университет ще признава оценките от държавен зрелостен изпит като конкурсни за кандидатстване в 116 от общо 118 бакалавърски програми. За кандидат-правистите с дипломи, издадени преди въвеждането на държавните зрелостни изпити, за балообразуваща се взема оценката от зрелостния изпит по български език и литература или от зрелостния изпит по общообразователна подготовка, ориентиран към проверка на компетентностите по български език и литература.

Софийският университет ще проведе кандидатстудентски изпити по биология и химия за специалностите „Медицина“ и „Фармация“, по математика І и математика ІІ за специалностите във Факултета по математика и информатика, Физическия факултет и Стопанския факултет, както и по физика за специалностите във Физическия факултет. С оценките от изпитите по биология и химия кандидат-студентите ще могат да кандидатстват и за специалности в Биологическия факултет, Факултета по химия и фармация и Физическия факултет.

Кандидатстудентските изпити ще се проведат както следва:

- Математика ІІ – от 9.00 часа на 24 април

- Математика І – от 9.00 часа на 23 май

- Биология – от 9.00 часа на 29 май

- Физика – от 14.00 часа на 29 май

- Математика II – от 9.00 часа на 30 май

- Химия – от 9.00 часа на 5 юни

Приемът на заявления за явяване на изпити за първата и втората кандидатстудентска сесия ще се осъществява само по електронен път и започва в 8.30 часа на 1 април 2021 г. Крайният срок е в 17.00 часа на 19 април 2021 г. за първата кандидатстудентска сесия и в 17.00 часа на 17 май 2021 г. за втората кандидатстудентска сесия. Таксата за явяване на изпит е 30 лв.

През учебната 2021/2022 година Софийският университет ще има една нова бакалавърска програма – „Геология и проучване на природните ресурси“ в Геолого-географския факултет.

Кандидат-студентите ще имат възможност да се регистрират за класиране в срок от 8.30 ч. на 14 юни до 17.00 ч. на 30 юни. Процедурата по регистриране за класиране и подаване на документи за класиране е електронизирана и се извършва единствено на адрес: https://online.uni-sofia.bg с линк от главната страница на Университета – http://www.uni-sofia.bg.

На 6 юли ще бъде обявен първият етап на класирането на кандидат-студентите. Вторият и третият етап ще бъдат оповестени съответно на 13 юли и 20 юли

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.