0

Я понската марка Mitsubishi представи новото поколение на субкомпактния си градски модел Space Star. Предходното му издание дебютира през март 2012 г. и се произвеждаше до септември тази година. За повече от 7 години от него са продадени над 653 000 броя в над 90 страни по целия свят, от които над 205 000 екземпляра са реализирани на пазара в Европа. Новото Mitsubishi Space Star идва със значителни подобрения, които правят визията му по-динамична и агресивна.

Японската марка Mitsubishi представи новото поколение на субкомпактния си градски модел Space Star. Предходното му издание дебютира през март 2012 г. и се произвеждаше до септември тази година. За повече от 7 години от него са продадени над 653 000 броя в над 90 страни по целия свят, от които над 205 000 екземпляра са реализирани на пазара в Европа. Новото Mitsubishi Space Star идва със значителни подобрения, които правят визията му по-динамична и агресивна.

Градският модел предлага едновременно разумна и атрактивна алтернатива на европейските потребители, която се отличава с безкомпромисно японско качество и най-съвременни системи за безопасност. Новото Mitsubishi Space Star ще бъде представено в Европа на автосалоните в Брюксел и Виена през януари 2020 г.

Малко след това ще започнат и продажбите в региона. Сред основните новости за Mitsubishi Space Star са новият дизайн на предната и задната част, подобреният интериор с аудиосистема, която се свързва със смартфон, новите системи за активна и пасивна безопасност и по-ефективните двигатели.

Новото Mitsubishi Space Star запазва познатата конструкция на хечбек с 5 врати с достатъчно интериорно пространство за петима, като дължината му е едва 3845 мм. Дизайнерите на Mitsubishi са продължили да изострят външния вид на Space Star, като този път са имплантирали във визуалната идентичност характерната за новите модели на марката радиаторна решетка, наречена „Динамичен щит”.

Този специфичен елемент прави моделите на марката едновременно разпознаваеми и агресивни. Цялата предница на новото Mitsubishi Space Star е напълно преобразена в духа на динамиката, подобрената защита и прословутото японско майсторство. Благодарение на това новият Space Star вече е елегантен и динамичен компактен градски автомобил, с по-характерна осанка, но все така компактни размери.

В задната част виждаме по-широка и по-изострена броня, която придава на автомобила по-нисък и широк вид. Дизайнът на задницата се допълва и от новите L-образни LED светлини. Общата визия е подсилена от спойлера в задната част на покрива с интегрирана стоп-светлина, който допринася и за по-добра аеродинамика с коефициент от едва 0,27.

Новият Space Star разчита и на по-изтънчени 15-цолови алуминиеви джанти, които подчертават усещането за динамика и устойчивост. За модела се предлагат и два нови цвята – пясъчно жълто металик и диамантено бяло. Като опция са налични и разнообразни аксесоари, като декоративни облицовки за предна броня, по ъглите и отстрани, както и черни 15-цолови алуминиеви джанти.

Промените в интериора на новото Mitsubishi Space Star са естествено продължение на подобренията във външния вид и са съобразени с желанията на европейските клиенти. В салона има нова тапицерия, която може да бъде в черно или сиво. В зависимост от нивото на оборудване, стандартната комбинация е от текстил с геометрични форми в центъра на седалките и имитация на възли отстрани със или без шевове. Като опция се предлага комбинация от текстил в централната част и синтетична кожа отстрани с шевове и кантове. Вратите са получили нова текстилна облицовка, а плоският подлакътник е покрит с текстил с акценти в карбонова шарка.

Пред водача е поставено табло с новите измервателни уреди с умерен контраст, карбонов завършек и по-заострени форми. Централната конзола също е оформена по нов начин, променени са пространството под таблото и скоростният лост. Само за моделите с автоматична трансмисия е поставен нов подвижен подлакътник за водача. Новият Space Star е оборудван с мултимедийна система, която работи със 7-инчов сензорен екран, както и чрез USB връзка за пренос на видео и музика. Системата е налична на 16 различни езика и предлага функциите на по-големите представители на марката, като навигация, връзка със смартфон, музика и други.

За задвижването на новото Mitsubishi Space Star се предлагат изцяло нови ефективни и леки 3-цилиндрови бензинови двигатели със системата MIVEC, като по-малкият е 1,0-литров със 71 к.с. и 88 Нм въртящ момент, а по-големият е 1,2-литров с 80 к.с. и 106 Нм. В зависимост от оборудването на борда има и система Auto Stop & Go.

И двата двигателя на Space Star са проектирани така, че да работят еднакво добре както с изцяло новата 5-степенна ръчна скоростна кутия, така и с автоматичната безстепенна трансмисия CVT, която се предлага само за 1,2-литровия двигател. Инженерите на Mitsubishi са разработили и алтернатор със сила на тока от 130 ампера, както и нови предавателни числа за 5-степенната механична кутия.

Новото поколение на Space Star е оборудвано със системи за сигурност, присъщи за по-големи автомобили в компактния сегмент. На борда на колата има система за разпознаване на опасността от удар отпред с функция за разпознаване на пешеходци, система за предупреждение при напускане на пътната лента, автоматична смяна на къси с дълги светлини, камера за заден ход и др. Оптимизацията на структурата включва подсилена стомана със здравина над стандартната за индустрията от 250 мегапаскала, както и минимално тегло от само 860 кг.

Новото Mitsubishi Space Star запазва основните си характеристики като японско качество и надеждност, горивна икономичност и ниски нива на емисии, обширно интериорно пространство като в автомобил от B-сегмента с компактни външни размери, достъпна цена за кола от A-сегмента, както и ниски разходи за ползване и поддръжка. В същото време градският модел на японците е с модерен дизайн, подобрен комфорт, голям списък с опции и нови технологии в полза на пътниците.