0

Д жорджо Армани представи круизната си колекция за сезона пролет/лято 2020 г. в Токио. Световноизвестният дизайнер избра линията му да бъде показана в Националния музей, който е построен през 1872 г. и приютява редица антични шедьоври на изкуството.

Джорджо Армани представи круизната си колекция за сезона пролет/лято 2020 г. в Токио. Световноизвестният дизайнер избра линията му да бъде показана в Националния музей, който е построен през 1872 г. и приютява редица антични шедьоври на изкуството.

Шоуто, на което присъстваха предимно знаменитости и клиенти от Азия, премина в елегантна и интимна обстановка през нощта на 24 май.

„Круизните колекции са най-комерсиални, затова не виждам смисъл да се правят големи събития, за да се привлекат клиенти.

Дрехите трябва да говорят сами по себе си

по време на семпла презентация“, заяви по време на събитието Армани.

Изборът на локация не е случаен. Дизайнерът неведнъж е споделял, че Япония е изиграла важна роля в кариерата му.

„Още помня първия път, когато дойдох в Токио през 1982 г., за да получа награда в компанията на Карл Лагерфелд, Зандра Роудс и Пери Елис. Културният шок тогава определено оказа влияние на работата ми. Интересът ми извира от чувството за естетика на японците.

Това е идеята за абсолютна елегантност

представена през визуалната им култура. Привлича ме и контрастът на страната между това да боготвори миналото и да го проектира в бъдещи проекти“, сподели основателят на „Армани“.

В колекцията той залага на формални облекла с изчистени линии, като по котешката пътечка с тях се разходиха точно 124 манекени. При дамските тоалети в круизната колекция на „Армани“ преобладават предложенията за ежедневието. Водещите цветове са неутрални, като силно застъпени са нюансите на синьото, сивото и червеното.

Силно впечатление на присъстващите направиха леки рокли, съчетани отдолу с клинове и тесни панталони, пончо в червено и сиво, кафяво кожено яке тип парка и моряшко копринено яке. Някои от манекенките дефилираха на подиума с шапки цилиндър, които носят усещането за 80-те години на миналия век.

От една ръка разстояние моделите аплодираха актьорите Мока Камиширайши, Хонами Сузуки, Хидетоши Нишиджима, Кенто Ямазаки, прочутият японски архитект Тадао Андо и американската звезда Ума Търман.

Снимки: Gorunway.com