Япония и Малайзия привличат БГ студенти

Япония и Малайзия привличат БГ студенти

Нараства и броят на кандидатите да продължат висшето си образованието в по-екзотични страни като Япония и Малайзия. Това отчитат експертите от ЕДЛАНТА след изложението „Европейско образование за успешна кариера“.

Сред посетителите преобладаваха ученици от 10, 11 и 12 клас и техните родители не само от София, Пловдив и Бургас, но и бъдещи студенти от цяла България. Бизнес и мениджмънт (във всички разновидности), компютърни науки, дизайн, архитектура, международни отношения и право, психология бяха сред най-популярните специалности. Отново се потвърди и възходящата тенденция на търсене на инженерни специалности. Експерти по образование в чужбина

прогнозират балансиране на интереса към инженерни и хуманитарни специалности.

Сред европейските страни, към които българите проявиха интерес, са и Холандия, като за последната година страната бележи ръст от 30-35% кандидатури.Сред най-търсените специалности в Германия продължават да бъдат право, медицина, архитектура, бизнес мениджмънт. Австрия, Белгия и Ирландия също все повече привличат интереса на българските студенти.

За първи път у нас гостува университет номер 1 в Уелс - University of Cardiff.

Той поредният член на престижната Russel Group на научно-изследователски университети във Великобритания, чиито представители гостуват у нас. Посетителите на изложението научиха за академичните предизвикателства, стажовете по време на следване, както и за пълноценния студентски живот в този престижен университет.

Великобритания продължава да привлича млади българи, желаещи да следват в чужбина. Освен високите академични стандарти и отличните възможности за професионална реализация, причина за този интерес е и фактът, че всички граждани на ЕС, които започнат образованието си във Великобритания през 2020/2021 учебна година, ще имат гарантиран достъп до финансиране чрез студентски заем за целия период на обучение.

По време на изложението представители на

водещи университети от Великобритания, Холандия, Швейцария и Испания

запознаха желаещите да продължат образованието си в чужбина с най-важните условия за прием. Сред най-изявените изложители бяха британските University of Southampton, който е в топ класациите за инженерни специалности, компютърни науки, изкуство, медии и комуникации; University of Twente - номер 1 технически университет; University of Surrey, който е в топ 10 за био-науки, психология, инженерни науки, криминология, както и Arts University Bournemouth, известен със своите програми по изкуство и дизайн. По време на изложението беше представена и нова дестинация – Полша, както и програми на чужд език, които се предлагат в България за тези, които искат да учат в родината.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.