Янев на среща с представители на БФИЕК и работодателски организации

Янев на среща с представители на БФИЕК и работодателски организации

Министър-председателят Стефан Янев започна среща с представители на ръководствата на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори, Българската стопанска камара, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Асоциацията на индустриалния капитал в България.

В рамките на разговора ще бъдат дискутирани теми от енергийната сфера. В срещата участват също вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев и министърът на енергетиката Андрей Живков.

„Това е поредица от срещи, които касаят функционирането на българската енергетика, от гледна точна най-малко на две перспективи. От една страна е това, което касае консуматорите, независимо дали са битови, или индустриални. От друга страна е нормалното функциониране на енергийната система в рамките на общия европейски енергиен пазар и в частност – българската енергийна система”, заяви премиерът Стефан Янев.

„Всички сме чувствителни, когато в крайна сметка продуктът на енергийната система се оценява в цени. Те се отразяват както в ежедневието, така и по отношение на крайния продукт, който се произвежда в индустрията. Търсим баланс, възможности и в тази връзка провеждаме и серия от срещи, за да намерим пресечната точка на интереси, така че едновременно консуматорите да бъдат задоволени. От друга страна, енергийната система да работи функционално и без проблеми”, заяви Янев.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.