Янев към партиите: Призовавам за диалог, който да изгради формулата за управление

Янев към партиите: Призовавам за диалог, който да изгради формулата за управление

“Призовавам за диалог, който ще изгради формулата за бъдеще управление и приемственост към това, което е направил служебният кабинет”. Този апел към партиите в 46-ото Народно събрание отправи служебният премиер Стефан Янев в началото на правителственото заседание. Той оцени положително работата на кабинета.

По думите му сега ще се види дали партии ще имат мъдростта, волята и желанието да работят за българските граждани. Премиерът изтъкна, че в коронакризата, която ни достигна, трябва да се демонстрира как държавата иска и е в състояние да подаде ръка както към гражданите, така и към бизнеса. "Проблемите, с които ние се сблъскваме, както и кризата, на която сме свидетели повече от година и която се отразява най-вече на живота на гражданите и на бизнеса, трябва да бъдат адресирани по възможно най-добрия начин. В момента е важно да се демонстрира как държавата иска и е в състояние да подаде ръка, като прояви солидарност, от една страна, и същевременно даде тласък за успешното развитие на българския бизнес, който е в основата на благоденствието на всички български граждани", каза министър-председателят. 

Янев посочи, че кабинета е направил необходимите промени в Плана за възстановяване, който вече е публикуван за обществено обсъждане. Той изрази надежда, че в близките дни екипа на вицепремиера Атанас ще коментира с партиите акцентите в него. Министър-председателят извади акценти като образование и иновации. "Някои от по-важните акценти касаят образованието и иновациите, които са в основата на всяка една добре развита икономика. Икономика, която да произвежда краен продукт с висока добавена стойност. Важно място в Плана има концепцията за интелигентна индустрия, за икономическа трансформация, както и за технологичен и екологичен преход и декарбонизация по отношение на българската енергетика, а също така и екологичен и технологичен преход на българското селско стопанство. Не бива да забравяме българското селско стопансто, българското земеделие, което не само е важен поминък, но е и в основата на нашия качествен живот", коментира Янев. 

Той говори и за демографската криза като посочи, че едно от решенията е развиваща се икономика.

Накрая Янев каза, че се надява това, което е започнато от служебния кабинет да бъде продължено и показа готовност да предоставят на наследниците си пратически мерки, които са набелязали в хода на тяхната работа, така че те да бъдат продължени и развити.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.