Янаки Стоилов обсъди идеята за нова съдебна карта със Съюза на юристите в България

Янаки Стоилов обсъди идеята за нова съдебна карта със Съюза на юристите в България

Служебният правосъден министър Янаки Стоилов дискутира въпроса за изготвянето на новата съдебна карта и със Съюза на юристите в България. От организацията са изразили готовност да се включат в дискусии по тази тема, информират от МП.

По-рано министърът на правосъдието коментира тази тема и с други организации на юристи.

Стоилов и председателят на СЮБ Владислав Славов обсъдили и необходимостта от разработване на ефективно електронно правосъдие и засегнаха въпроса за юридическото образование.

По време на срещата с организациите "Прозрачност без граници", "Български институт за правни инициативи" и "Антикорупционен фонд" Стоилов изразил своята позиция за активен диалог с неправителствения сектор. Пред него трите организации поставили въпроса за необходимостта от съдействие от страна на институциите по поставените от тях въпроси и подадени сигнали.

Стоилов и заместник-министрите Мария Павлова и Иван Демерджиев разговаряли и с ръководството на синдиката на министерството. Всички изразили задоволство, че има съгласие за колективния трудов договор, в комисиите за провеждане на конкурси за служители участват и представители на синдиката.

Правосъдният министър отбелязал, че полага усилия за подобряване на условията за труд на служителите и изисква от тях професионализъм и ангажирано изпълнение.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.