Ако не се лекува, високото кръвно налягане може да доведе до животозастрашаващи усложнения. За понижаване на риска хората могат да предприемат известни промени в начина си на живот или хранене. Една от промените, препоръчана от международни експерти, е в менюто да присъства тропическият плод киви, пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА.

Като част от балансираното и здравословно хранене специалисти от Великобритания и САЩ съветват да се консумират богати на калий храни, които противодействат на неблагоприятните ефекти от солта върху кръвното налягане. Деликатният баланс между натрия и калия, който играе роля за регулирането на кръвното налягане, може да се постигне чрез консумацията на повече плодове и зеленчуци, и в частност на киви.
Предишно проучване също е установило ползата от тропическия плод за понижаване на високо кръвно налягане. За целите му 118 участници е трябвало да хапват три кивита на ден, докато лицата от контролната група са консумирали ябълки. След осем седмици изследователите са отчели по-изразен ефект върху повишеното кръвно налягане сред изследваните лица, които хапвали киви

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Пъпешът предотвратява рак

Пъпешът, който е сред предпочитаните плодове за разхлаждане през лятото, предотвратява развитието на рака и помага за по-здрава кожа.

Спасиха двама лесничеи с кримска треска след ухапване от кърлежи

Първите два случая за тази година на смъртоносната конго-кримска химорагична треска регистрираха в Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив. Пациентите са постъпили в здравното заведение в тежко състояние и с кръвоизливи. Благодарение на усилията на лекарите са били напълно излекувани.