0

С пециалната писта на Ice Driving Academy, създадена за шофиране на сняг и лед и разположена край село Говедарци, в близост до град Самоков, стана домакин на уникален тест-драйв за представянето на обновените автомобили Jaguar XE и Land Rover Discovery Sport. Гостите на събитието се впуснаха в снежно предизвикателство и преживяха безброй приключения с двата луксозни модела. Британският седан Jaguar XE и компактният всъдеход Land Rover Discovery Sport демонстрираха своите неоспорими качества на професионално подготвеното трасе в подножието на Рила.

Специалната писта на Ice Driving Academy, създадена за шофиране на сняг и лед и разположена край село Говедарци, в близост до град Самоков, стана домакин на уникален тест-драйв за представянето на обновените автомобили Jaguar XE и Land Rover Discovery Sport. Гостите на събитието се впуснаха в снежно предизвикателство и преживяха безброй приключения с двата луксозни модела. Британският седан Jaguar XE и компактният всъдеход Land Rover Discovery Sport демонстрираха своите неоспорими качества на професионално подготвеното трасе в подножието на Рила.

Ледената писта е единствената по рода си в страната и е първата такава на Балканския полуостров. Дължината на основната конфигурация е 1100 метра, изцяло върху ледена и снежна настилка и включва различни видове завои и виражи. На уникалното трасе шофьорите изпитаха удоволствието от динамичното шофиране върху заледена настилка със стилния Jaguar XE и се впуснаха в зимни офроуд преживявания с дръзкия спортен всъдеход Land Rover Discovery Sport. Двата автомобила убедиха всички водачи на пистата, че няма предизвикателство, с което да не могат да се справят и да излязат от ситуация. Пистата дава възможност на всеки шофьор да изостри усета си за сцепление във всичките му разновидности, при ускорение, спиране, презавиване и недозавиване, както и да усвои техниките на завиване по хлъзгава настилка.

Новият Jaguar XE е с обновен външен вид със съвременни дизайнерски щрихи, вдъхновени от спортния модел F-TYPE. Новият луксозен интериор е обзаведен с първокласни материали, които правят салона по-уютен и практичен.

Луксозният седан Jaguar XE е най-интелигентният и най-свързаният автомобил на марката досега. Моделът се предлага с екологични и икономични бензинови и дизелови турбодвигатели. Клиентите могат да избират между нива на оборудване S, SE и HSE, като всяко от тях е налично и със спортен облик R-Dynamic. Първото ниво на оборудване на Jaguar XE съдържа автоматична трансмисия, 18-инчови джанти, електрически кожени седалки, изцяло LED предни фарове и задни светлини с нова графика, преден и заден парктроник, камера за обратно виждане и асистент за водене в лентата. Цените на новия Jaguar XE за България започват от 81 800 лева.

Новият Land Rover Discovery Sport също е претърпял модернизация, при която впечатление правят освеженият дизайн, подобреният интериор и множеството технологии за истински офроуд до лимита на възможностите.

Безупречната инженерна изработка е доста по-ефективна, технологично напреднала и по-функционална от всякога. В същото време тя гарантира безопасност за всички в купето и високо ниво на комфорт. Новото Discovery Sport се предлага във версии на оборудване S, SE и HSE, както и R-Dynamic, което се отличава със сиви алуминиеви джанти, уникални предни и задни брони и хромирани елементи на предния и задния капак. Цените на обновения модел в България започват от 79 790 лева.