0

С лед като спечели приза за „Автомобил на 2019 година” в Германия, новият Jaguar I-PACE отново триумфира във Федералната република. Електрическият SUV на Jaguar се представи впечатляващо и спечели три престижни награди в международния конкурс за „Двигател на годината”, провел се в Щутгарт, Германия. Изцяло електрическият Jaguar I-PACE беше отличен с титлите „Най-добро електрическо задвижване”, „Най-добър нов двигател” и „Най-добър автомобил в класа от 350 до 450 к.с.”.

След като спечели приза за „Автомобил на 2019 година” в Германия, новият Jaguar I-PACE отново триумфира във Федералната република. Електрическият SUV на Jaguar се представи впечатляващо и спечели три престижни награди в международния конкурс за „Двигател на годината”, провел се в Щутгарт, Германия. Изцяло електрическият Jaguar I-PACE беше отличен с титлите „Най-добро електрическо задвижване”, „Най-добър нов двигател” и „Най-добър автомобил в класа от 350 до 450 к.с.”.

Тези три поредни нови отличия затвърждават за пореден път техническото съвършенство на самостоятелно разработения задвижващ механизъм с нулеви емисии на Jaguar в новия луксозен електромобил I-PACE. На технологичното изложение в Щутгарт участваха 70 експертни автомобилни журналисти от 31 страни. Те оцениха ключови характеристики, като представяне на пътя, управление, енергийна ефективност и изтънченост.

Благодарение на своята 90-волтовата литиево-йонна батерия, Jaguar I-PACE има автономен пробег от 470 км. Електрическият британски SUV може да се зарежда от 0 до 80% само за 40 минути, използвайки зарядно устройство с постоянен ток от 100 кВт или за период от 8-10 часа, когато използва 7 кВт от обикновен контакт във всеки дом. Интелигентният модел I-PACE може предварително да затопли купето, докато още се зарежда, за да спести заряд. Друга технология, която оптимизира живота на батерията, е използването на топлината, генерирана от задвижващата система, за да затопли купето на колата.

Батерията на новия Jaguar I-PACE е поставена централно и възможно най-ниско между двете оси на автомобила. Това местоположение дава възможност за перфектното разпределение на теглото 50:50 с нисък център на тежестта, което е от съществено значение за пъргавото управление на I-PACE и високия комфорт на возене. Електрическите мотори са много леки и компактни, като заедно с трансмисията тежат само 78 кг. Това допринася за обширно купе и обем на багажника от впечатляващите 656 литра. Интегрирането на двигателите в предния и задния мост осигуряват задвижване на всички колела за оптимално сцепление и контрол при всякакви условия, позволявайки високи нива на регенеративно спиране.

Само за една година новият Jaguar I-PACE успя да спечели повече от 70 престижни международни награди. Една малка част от тях са „Световен автомобил за 2019 г.”, „Най-добър дизайн за 2019 г.”, „Европейски автомобил за 2019 г.”, „Най-екологичен автомобил на годината”, „Автомобил на годината в Германия”, „Автомобил на годината във Великобритания”, „Автомобил на годината в Норвегия”. Новият Jaguar I-PACE вече е наличен и в България, в шоурумите на Jaguar в София и Варна. Цената на автомобила започва от 153 000 лева с ДДС, като квотата за модела у нас е почти разпродадена.