0

Н а ексклузивно събитие в столицата официалният представител на марките Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover у нас - „Мото-Пфое”, представи първият премиум електрически автомобил в света Jaguar I-PACE. Новият спортен електромобил ще се предлага в България от началото на следващата година, като първите автомобили се очакват през март. Официална ценова листа ще е налична в края на септември и началото на октомври 2018 г.

На ексклузивно събитие в столицата официалният представител на марките Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover у нас - „Мото-Пфое”, представи първият премиум електрически автомобил в света Jaguar I-PACE. Новият спортен електромобил ще се предлага в България от началото на следващата година, като първите автомобили се очакват през март. Официална ценова листа ще е налична в края на септември и началото на октомври 2018 г.

Новият Jaguar I-PACE ще се предлага в България с три нива на оборудване – S, SE и HSE. Клиентът ще може да избира между 12 цвята и 9 вида джанти. По отношение на интериора, клиентите ще избират между пет вида седалки и пет различни цветове на интериора.

Още на пръв поглед новият Jaguar I-PACE впечатлява с външния си вид. На пътя няма друг подобен автомобил, който изглежда така феноменално. Елегантният му силует, наподобяващ на купе, е повлиян от супер автомобила Jaguar C-X75. Плавните и изчистени линии подчертават неговият премиум характер, докато агресивната предна решетка внушава дързост и мощ, скрити под каросерията на автомобила. За да се осигури перфектното съчетание между охлаждане и аеродинамика, ребрата на предната решетка се отварят и затварят при необходимост от охлаждане на колата.

Усещането за ексклузивност и лукс продължава и в интериора, където се наблюдава впечатляващо внимание към всеки детайл. Всички допирни точки в купето са индивидуално проектирани за максимален комфорт и наслада за водача и неговите спътници. По отношение на технологиите, Jaguar I-PACE се предлага с иновативна навигационна система, която оценява топографията на маршрута до дестинацията и данните от предишни пътувания, включително и стила на шофиране, за да изчисли до максимална точност възможен пробег и статус на батерията. Пред водача се намира 12,3-инчов дисплей с висока резолюция, на който се изписват най-важните данни за Jaguar I-PACE, а на централната конзола е разположена иновативна информационно-развлекателна система Touch Pro Duo с два сензорни дисплея с размери съответно 10 и 5 инча.

Въпреки, че отвън изглежда като малък SUV, новият Jaguar I-PACE предоставя интериорно пространство, сравнимо с това на големите високопроходими модели. Под задните седалки има свободно място за съхранение на лаптоп, таблет, книга или други принадлежности. Багажникът впечатлява с обем от 656 литра. Когато задните седалки в автомобила се сгънат, това пространство се увеличава до 1453 литра.

Новият I-PACE ни приближава по впечатляващ начин към визията на Jaguar за чисто, безопасно и устойчиво бъдеще, тъй като при движението си има нулеви емисии на въглероден двуокис и не отделя твърди частици. Новият Jaguar I-PACE е пълноценен 5-местен кросоувър, който перфектно съчетава динамиката на спортен автомобил с модерни технологии от бъдещето. Неговата свръхмодерна литиево-йонна батерия с капацитет 90 кВтч позволява пробег до 480 км автономен пробег само с едно зареждане. Батерията се зарежда от 0 до 80% само за 40 минути посредством специалните електрически станции, които осигуряват постоянен ток от 100 кВт. Зареждането на батерията на Jaguar I-PACE може да се осъществи и посредством най-обикновен контакт от стената вкъщи чрез стенна зарядна станция с променлив ток от 7 кВт за около 10 часа. Така докато вие спите, автомобилът се зарежда.

Новият Jaguar I-PACE се задвижва от два електрически мотора, изцяло разработени от инженерите на британската марка. Те са разположени върху предната и задната ос, предоставяйки впечатляваща мощ от 400 к.с. и 696 Нм въртящ момент. С тях Jaguar I-PACE е в състояние да ускори от 0 до 100 км/ч за впечатляващите 4,8 секунди. Електрическият SUV се предлага със задвижване на четирите колела AWD, което осигурява перфектно сцепление върху всякакъв вид настилки. Идеалното сцепление се осигурява и посредством литиево-йонната батерия на автомобила, която е разположена максимално ниско в централната част между двете оси. Това местоположение позволява хармонично разпределение на теглото 50:50 и много нисък център на тежестта. Интелигентните технологии в автомобила за оптимизиране на пробега включват система за предварителна климатизация на батерията. При режим „Включен  за зареждане”, Jaguar I-PACE автоматично ще повиши или намали температурата на батерията, за да постигне максимален пробег преди отпътуване.

Технически данни

Jaguar I-PACE

Два синхронни електрически двигателя

1-степенна планетарна трансмисия

400 к.с. максимална мощност

696 Нм максимален въртящ момент

4,8 секунди ускорение от 0-100 км/ч

200 км/ч максимална скорост

21,2 кВтч на 100 км консумация на енергия

480 км максимален пробег със заредена батерия

0 г/км емисии на СО2

153 000 лева базова цена на модела