0

Н овият Jaguar I-PACE спечели престижната награда „Световен автомобил на 2019 година”. Изцяло електрическият SUV на триумфира с победа над Audi e-tron и Volvo S60/V60. Новият изцяло електрически автомобил спечели и призовете за най-добър дизайн и най-екологичен автомобил в света. За първи път в 15-годишната история на Световните автомобилни награди един и същ модел печели накуп три престижни отличия.

Новият Jaguar I-PACE спечели престижната награда „Световен автомобил на 2019 година”. Изцяло електрическият SUV на триумфира с победа над Audi e-tron и Volvo S60/V60. Новият изцяло електрически автомобил спечели и призовете за най-добър дизайн и най-екологичен автомобил в света. За първи път в 15-годишната история на Световните автомобилни награди един и същ модел печели накуп три престижни отличия.

Уникалният дизайн на британския SUV убедително надмина този на Suzuki Jimny и Volvo XC40 и в надпреварата за „Най-добър автомобилен дизайн в света”. И не на последно място I-PACE получи заслужено наградата за „Световен екологичен автомобил”, като след него се наредиха Audi e-tron и Hyundai Nexo.Трите ценни приза бяха връчени по време на автосалона в Ню Йорк. В гласуването участваха 86 автомобилни журналиста от 24 държави по света. Наградите идват само месец след като Jaguar I-PACE заслужено беше избран и за „Кола на 2019 година в Европа”.

Новият Jaguar I-PACE е проектиран и разработен във Великобритания. Моделът привлича все повече нови клиенти за марката. За много от тях това е първият им електрически автомобил въобще. На това истинско произведение на изкуството се радват вече десетки хиляди клиенти в над 60 страни по света. За избора на I-PACE в неговия сегмент потребителите са повлияни от елегантния финес, съчетанието от спортна динамика и нулеви емисии, както и истинска практичност на типичен SUV.

Новият Jaguar I-PACE има свръхмодерна литиево-йонна батерия с капацитет от 90 кВтч и осигурява автономен пробег от 480 км с едно зареждане. Той може да се зарежда от 0 до 80% само за 40 минути от станция за бързо зареждане (DC) или са му необходими малко над 10 часа за постигане на същото ниво на заряд, когато се използва домашна стенна зарядна станция (AC) за зареждане у дома през нощта. Британският електромобил впечатлява още с редица интелигентни технологии за оптимизиране на пробега, като предварителна климатизация на батерията. Когато е включен за зареждане, I-PACE автоматично повишава или намалява температурата на батерията, за да постигне максимален пробег преди потегляне.

Новият Jaguar I-PACE спечели и максималния рейтинг от 5 звезди за безопасност от независимата европейска организация Euro NCAP. Конструкцията на каросерията осигурява високи нива на защита за пътниците и се допълва от технологии, предназначени да защитават другите участници в движението и пешеходците, включително повдигащ се преден капак и автономна аварийна спирачка със засичане на пешеходци и велосипедисти.

От официалното си представяне преди една година досега, новият Jaguar I-PACE е спечелил 62 престижни международни награди, сред които „Най-добър европейски автомобил на годината”, „Най-добър автомобил на годината” в Германия, Норвегия и Великобритания, отличието на списание BBC Top Gear за най-добър електрически автомобил на годината, „Най-добър електрически автомобил на годината” в Китай и наградата EcoBest на AutoBest. Новият Jaguar I-PACE вече e наличен и в България. Цената на автомобила започва от 153 000 лева с ДДС, като квотата за модела у нас е почти разпродадена.