0

Н овият Jaguar F-PACE SVR вече е по-бърз, по-динамичен и по-изискан от всякога. Върховният динамичен SUV е издигнат на още по-високо ниво, благодарение на най-новите подобрения от екипа на Jaguar SV. Подобренията на спортния всъдеход са постигнати чрез комбинация от нов хардуер и преминаване към усъвършенстваната електронна архитектура на Jaguar EVA 2.0. Новостите са вдъхновени от състезателни детайли и включват нов луксозен интериор и най-новите свързани технологии.

Новият Jaguar F-PACE SVR вече е по-бърз, по-динамичен и по-изискан от всякога. Върховният динамичен SUV е издигнат на още по-високо ниво, благодарение на най-новите подобрения от екипа на Jaguar SV. Подобренията на спортния всъдеход са постигнати чрез комбинация от нов хардуер и преминаване към усъвършенстваната електронна архитектура на Jaguar EVA 2.0. Новостите са вдъхновени от състезателни детайли и включват нов луксозен интериор и най-новите свързани технологии.

Новият Jaguar F-PACE SVR се предлага ексклузивно с 5,0-литров бензинов двигател V8 с механичен компресор, който произвежда максимална мощност от 550 к.с. и въртящ момент от 700 Нм. Това повишаване на въртящия момент осигурява подобрена динамика. Новият Jaguar F-PACE SVR е способен да ускори от 0 до 100 км/ч за впечатляващите 4 секунди и развива максимална скорост 286 км/ч.

Мощният 5,0-литров бензинов двигател V8 е комбиниран с отзивчивата, плавно превключваща 8-степенна автоматична скоростна кутия на Jaguar, която осигурява бързи смени на предавките за безпроблемна работа, като същевременно адаптира начина на подаване на мощност, за да отговаря на ситуацията при шофиране.

Новият SUV вече разполага със същия преобразувател на въртящия момент, използван при изключително спортния седан Jaguar XE SV Project 8, за да издържи на по-големите натоварвания. Освен подобрената динамика и ускорение, емисиите на CO2 са намалени на 275 г/км, а комбинираният разход на гориво е 12,2 л/100 км.

За оптималната динамика на автомобила промени са претърпели също настройките в режим Dynamic, предоставящи по-прецизно шофиране. Новата функция Dynamic Launch пък използва инерцията на задвижващия тракт, за да поддържа мощността по време на смяна на предавките, допринасяйки за по-бързото ускорение на SVR от място. В същото време F-PACE SVR вече е по-удобен и приятен за шофиране и при спокойно темпо, без да се прави компромис с неговата високоскоростна динамика, допълнително подчертавайки двойствеността на предназначението на новия модел.

Кормилната система е с електрическо сервоуправление и е оптимизирана за подобряване на връзката между водача и автомобила. Модифицираното адаптивно окачване осигурява по-плавно движение при ниски скорости. Инженерите са успели да подобрят усещането за спиране в новия F-PACE SVR, благодарение на спирачната система, която осигурява по-спортно усещане и по-къс ход на педала на спирачката. Подобрената аеродинамика оптимизира охлаждането на спирачките, с което повишава тяхната ефективност, придавайки на водача още по-голяма увереност.

Системата за задвижване на четирите колела на Jaguar се предлага като стандартно оборудване за модела. Адаптивната технологията дава възможност за автоматична настройка на окачването и позволява на водача да настрои колата в съответствие с личните си предпочитания. Хронометър и G-метър също помагат да се следят показателите в режим Dynamic.

Интериорът на новия Jaguar F-PACE SVR е изцяло преработен с материали, които да засилят динамичния характер на купето и контролерите. Седалките и вратите са облицовани с алкантара, а други интериорни елементи в луксозна кожа Windsor. Перата от цинкова сплав, разположени зад волана, осигуряват на водача повече прецизност при ръчна смяна на предавките. Пред водача е монтиран 12,3-инчовият интерактивен дисплей, на който се показват най-важните динамични характеристики.

Опционалните кожени спортни седалки с диамантена бродерия се отличават с уникален детайл на облегалката, а релефното лого SVR върху подглавниците добавя още повече усещане за динамика и лукс. Новият селектор на скоростната кутия е завършен с премиум кожа и релефно лого SVR, като придава по-фокусирано усещане на шофиране. Перата от цинкова сплав, разположени зад волана на SVR, осигуряват на водача повече прецизност при ръчна смяна на предавките.

Новият Jaguar F-PACE SVR разполага с всички съвременни технологии, като гарантира, че винаги е свързан и винаги актуален за по-голямо удобство на водача. Технологиите включват интуитивна информационно-развлекателна система Pivi Pro, възможност за актуализации на софтуера по въздуха, както и най-новите системи в помощ на водача и опционално безжично зареждане на смартфон.