0

А ко не ви се е случвало да пробвате храна и да не можете да повярвате, че подобна вкусотия е възможно да съществува въобще, пригответе у дома солената палачинкова торта, която представяме на вашето внимание... И гарантирано това ще ви се случи!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За палачинките (за около 10-12 палачинки):
3 – 4 яйца
250 г брашно
500 мл прясно мляко
1 щипка сол

За плънката:
Можете да използвате най-различни плънки според вашия вкус. Тук предлагам най-предпочитаните от мен:
руска салата
лютеница
кашкавал
кисели краставички
европейска салата
шунка или колбас
салата Снежанка
пикантна салата
майонеза

За украсата:
майонеза
крем сирене
варени яйца
магданоз
тиквени семки
маслини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Палачинките
Разбиваме яйцата с млякото и брашното и оставяме сместа да почине 10-15 минути. Мажем с масло тиган за палачинки и ги печем.

След като изстинат палачинките ги редим в тортена чиния като между тях слагаме различни плънки според вкуса и желанието ви. Когато тортата е готова, я мажем отгоре и отстрани с майонеза. Отстрани я облепваме с нарязан на дребно магданоз. А върху майонезата отгоре аз сложих настъргани на ренде сварени жълтъци.
Ето как изглежда тортата разрязана:

Украсете тортата според желанието ви. Белият шприцован крем в моя случай е смес от крем сирене, майонеза и малко сол. Гъбките са направени от сварени пъдпъдъчи яйца и издълбани чери домати. Таралежчетата са направени от смес от крем сирене, доматено пюре и счукани крекери. Бодлите им са от тиквени семки, а очите им са от желирани солени топчета. Калинките от първата торта са направени от чери домати и маслини.

Приятен апетит!

* Източник: delintia.com