0

М ногодетен татко с цели 7 деца се оказа задържаният заради побоя над възрастна жена от град Гурково циганин Кольо Рашков.

Наскоро навършилият 39 години мъж имал зад гърба си 10 присъди за кражби и обири, 8 са общо прекараните в затвора години, уточни зам. началникът на РУ „Полиция“ – Казанлък Христо Петров.

Многодетен татко с цели 7 деца се оказа задържаният заради побоя над възрастна жена от град Гурково циганин Кольо Рашков.

Наскоро навършилият 39 години мъж имал зад гърба си 10 присъди за кражби и обири, 8 са общо прекараните в затвора години, уточни зам. началникът на РУ „Полиция“ – Казанлък Христо Петров.

Рашков е напълно неграмотен, по принцип е „тиха вода“, но когато се напие става изключително злобен и налита на бой, не спира докато не намери пари, за да си купи отново някакъв алкохол и да се „довърши“, коментира колегата му, началник на полицейския участък в Гурково Марин Караиванов, чийто подчинени за броени часове в понеделник влязоха в следите на бияча и го задържаха преди да се укрие.

Открили го в дома му, спящ до кошарата на второто си внуче, завит бил с якето, по което имало кървави петна.Не оказал съпротива, но все още не бил изтрезнял от запоя и се наложило да „изчакат“ докато стане годен да дава показания за престъплението, в което е обвинен.

Според криминалистите Рашков налетял на 83 – годишната вдовица Иванка Койчева случайно, просто входната врата на жилището й поддала и той се озовал направо в стаичката, където домакинята вече спяла.

Рецидивистът нанесъл множество удари с юмруци по лицето на старицата, хвърлял я като парцал по пода и настоявал тя да му даде парите си. Напразни останали обясненията на ошашавена от ударите жена, че все още не е взела пенсията си. Като я оставил в безсъзнание на пода циганинът претършувал дрехите й , намерил 35 лв в монети и банкноти и напуснал къщата около полунощ.От къде в този късен час си е купил още ракия криминалистите не знаят ,предполагат че това е станало в някое от полузаконните „бакалии“, които работели денонощно в Долната махала на Гурково, където живеят част от над 1 100 –те роми. Сигналът на националния телефон 112 е бил подаден към 23,30 часа на 20 януари от пострадалата жена.

Срещу Рашков е повдигнато обвинение за кражба и побой в условията на тежък рецидив, задържан е за 72 часа , предстои от прокуратурата в Стара Загора да поискат постоянното му оставяне в ареста.

От клиниката по неврохирургия при УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ съобщиха, че е направен пълен преглед на докараната при тях старица, включително и през скенер. Не са били констатирани фатални счупвания, но имало множество натъртвания и щели да я оставят за наблюдение през следващите няколко денонощия. Денонощие след като беше извършен побоят жителите на Гурково настояха извергът да бъде изправен пред съда по възможно най-бързия начин и да бъде осъден.