Демонстрират местна храна и обичаи на фест във Варна

Демонстрират местна храна и обичаи на фест във Варна

Министерството на туризма се представя със свой щанд на Фестивал „Вино и храна“ във Варна. Традиционно той представя концепцията за развитие на винено-кулинарните маршрути в България и цели запазване на традициите и културата, като се промотира местната храна и регионални обичаи, съобщиха от туристическото ведомство. 

По този начин се подпомага популяризирането и напредъкът на местния туристически бизнес, насочва се вниманието към вътрешния туризъм и се допринася за налагане на концепцията slow tourism. Фокусът на тазгодишното издание е „Варна – 100 години курортен град“. През 2020 година събитието бе единственият фестивал, реализиран от туристическия сектор по Черноморието в присъствен формат, при спазване на всички противоепидемични мерки.

Фестивалът “Вино и храна“, който се провежда във Варна на 13 и 14-и юни, се организира от  Българска Асоциация на Сомелиерите и Виноценители /БАСВ/, Българска Асоциация за Кулинарна Култура и Асоциацията за реклама и комуникации в туризма с подкрепата на Община Варна.
 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.