0

"Изправи се. Мутри вън" печели мандат в Кърджали, което на практика означава, че водачът на листата им Максим Генчев влиза в Народното събрание.

"Изправи се. Мутри вън" печели мандат в Кърджали, което на практика означава, че водачът на листата им Максим Генчев влиза в Народното събрание.

Това сочат междинните данни за разпределението на мандатите по райони според методологията на ЦИК, съобщава местния сайт 24rodopi.com.

Ден по-рано ДПС имаше 4 мандата в Кърждали, а ГЕРБ - един. Сега при новото разпределение мандатите на ДПС в областта са 3, а на ГЕРБ и ИМВ - по един.

В понеделник в следобедните и вечерни часове най-близо до мандата е бил Васил Георгиев от „Има такъв народ“, а преди това с най-голям шанс бил Петя Михалевска от БСП.

Всъщност за листата на формацията на Мая Манолова в област Кърджали са гласували 752 души, която прави 1.16% изборен резултат, като тези данни са при над 90 % обработени протоколи от СИК.

Максим Колев Генчев е режисьор, живее в столицата и реално не проведе кампания на терен в Кърджали.

Оказва се, че неговият остатък вътре в коалицията е от най-високите в процентно изражение. Приравнено към останалите състезаващи се за 5-тия мандат в Кърджали, но пак като проценти, Генчев се оказва изпреварващ към този момент, пишат от 24rodopi.com.

Междувременно от ЦИК отказаха коментар по казуса. По-принцип ЦИК трябва да обяви официалните резултати едва в четвъртък. Все още ЦИК приема протоколите от РИК и върви тяхното повторно въвеждане в базата данни.