0

О т "Изправи се! Мутри вън!" са готови да предложат експерти на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" за сформирането на новия кабинет, стига той да поиска такива. Това стана ясно от думите на адвокат Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!" пред Нова телевизия.

От "Изправи се! Мутри вън!" са готови да предложат експерти на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" за сформирането на новия кабинет, стига той да поиска такива. Това стана ясно от думите на адвокат Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!" пред Нова телевизия.

Според него от "Има такъв народ" биха предложили правителство. "Отговорно е, Слави е събрал около себе си умни хора, много от тях познавам. И смятам, че поне ще опитат да съставят правителство", каза той. Обясни, че той би направил правителство чрез обединение между "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!", но не знаел как ще постъпи Слави.

По думите му разговори между трите формации се водели още след края на протестите, те продължавали неофициално и сега.

Принципът в нашата част на коалицията е, че ние ще подкрепим политики, защото така работи демокрацията, а хората не би трябвало да имат значение. Засега имена не обсъждаме, отговори Хаджигенов на въпрос дали биха подкрепили правния експерт от "Има такъв народ" Ива Митева за шеф на Народното събрание. "Трите протестни партии трябва да изберат председател на Народното събрание от тях, защото ние представляваме протеста, макар и от различен ъгъл", категоричен бе обаче Хаджигенов.

След като математически не излизат сметките, подкрепа от БСП, каквато те ни предложиха, ще я вземем. Ако ДПС също предложат, ще я вземем, каза той. "Колко е демократично - ще се явяваме на избори, докато сменим мнозинството на ГЕРБ с наше мнозинство?, отговори той на въпрос дали са възможни предсрочни избори.

Адвокатът не можа да каже дали ще има обща парламентарна група между "Изправи се.БГ" и представителите на т.нар. "Отровно трио" след скандала между него и Мая Манолова. Но демокрацията изисква хора с различни мнения, цели и идеи да могат да се съберат и да работят заедно, допълни той. Въпреки това поясни, че двете му колежки Мая Манолова и Татяна Дончева се изказали неподготвени по негов адрес и цопнали в кална локва от която се изцапали.