„Пакети с продукти от първа неободимост изпращат на лекари под карантина и техните близки”. Това съобщи д-р Иван Маджаров – председател на Българския лекарски съюз.

Първите 60 пакета потеглиха към болниците „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч, „Д-р Тота Венкова“  в Габрово и поставените под карантина медици и техните близки от „Александровска“.

Хранителните продукти са осигурени чрез инициативата „Заедно ще се справим“, която е организирана от Български лекарски съюз,

Българско дружество по офталмология и Организация на евреите в България „Шалом“.  В инициативата се включиха и много доброволци, които лично ще доставят  пакетите до адресите на хората, които са затруднени да си набавят сами  най-необходимото. „Надяваме се, че чрез този малък жест, ще ви помогнем да преминете през трудния период, който е изпитание за цялото ни общество, и най-вече за всички на първа линия в борбата с  COVID-19 – лекарите, медицинските сестри, санитарите и всички останали медицински работници“, каза д-р Иван Маджаров - председател на Български лекарски съюз.

Проф. д-р. Александър Оскар, председател на Организация на евреите в България „Шалом“ и началник на Клиниката по очни болести в УМБАЛ „Александровска“, благодари на всички доброволци, които  се включиха в пренасянето и транспортирането на пакетите с хранителни продукти.

„С този малък жест на човечност искаме да покажем, че всички дълбоко ценим отдадеността на колегите и техните семейства, които в момента влагат усилия и професионализъм, за да се справим по-бързо с пандемията, обхванала целия свят“, допълни проф. д-р Ива Петкова, председател на Българско Дружество по Офталмология.

Кампанията „Заедно ще се справим“ продължава. В централата на БЛС се подават заявки от болниците в страната и ежедневно доброволци ще доставят хранителните пакети до поставените под карантина медици и техните близки. Продължава и набирането на средства, с които да се подпомогнат възможно най-много нуждаещи се.

Средствата мога да бъдат преведени по сметката на БДО:

Банка: Уникредит Булбанк

IВАN: BG95UNCR70001523206626

BIC: UNCRBGSF

Основание: Дарение КОВИД 19

 

 

По темата: медици карантина
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Сдружение „Център за психологически изследвания“ става представителна организация

Правителството призна Сдружение „Център за психологически изследвания“ за национално представителна организация за срок от четири години. Това съобщиха от Министерски съвет.

МОН раздава 82 000 лв. за тазгодишните носители на награда „Питагор”

МОН раздава 82 000 лв. за тазгодишните носители на награда „Питагор”

МОН раздава 82 000 лв. за тазгодишните носители на награда „Питагор”

82 000 лв. ще бъдат раздадени от образователното министерство на тазгодишните носители на награди „Питагор“ за съществен принос на български учени и научни колективи за развитието на науката в периода 2017-2019 г. Българските учени ще се състезават в 8 категории, като всеки от победителите в тях ще получи грамота, холограма на статуетката „Питагор” и парична сума.